Hullócsillagok az égen, űrbéli dráma a filmvásznon

2015 augusztus 13. 20:30 - Rozsnyó (Rožňava)

A Gömöri Művelődési Központ (GOS) hetedik éve szervez nyáresti csillagnézést és szabadtéri mozit a rozsnyói csillagvizsgálóban. A szünidőben minden csütörtökön remek alkalom kínálkozik egy kellemes sétára a barátokkal vagy a négylábú kedvencekkel a város fölött álló csillagvizsgálóba, ahol a kupolában az éjszakai égboltot, a vásznon pedig a filmvilág csillagait csodálhatja meg a közönség.

A csillagnéző program és a filmvetítés augusztusban sötétedés után, 20.30-kor kezdődik, belépő a csillagvizsgálóba: 1 € vagy kulturális utalvány.

gos film aug

A következő csillagmozi alkalmával, augusztus 13-án egy 2014-ben hét Oscar-díjjal jutalmazott sci-fit láthat a közönség:

Gravitácia / Gravity / Gravitáció

(színes, amerikai-angol sci-fi, dráma, 2013, 91 perc)

rendező: Alfonso Cuarón
szereplők: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

GRAVITY

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre. (port.hu)

 

– pr-i, rozsnyovidek.sk