Kalandos barlangtúra

2024 július 13. 9:30 - Aggtelek

Július 13-án, szombaton 9:30-kor is indul hosszútúra a Baradla-barlangban. 

„Az egyik legkönnyebben teljesíthető kalandtúránk során a látogatók megismerkedhetnek a Baradla-barlang Aggtelektől Jósvafőig vezető főágával. A túra első része megegyezik a rövidtúra útvonalával, majd a kaland elkezdődik! A barlang kiépítetlen szakaszán a közlekedést a szükséges helyeken létesített hidak, lépcsők segítik, a világítást pedig a csoport tagjai a magukkal hozott lámpákkal biztosítják egészen a Vörös-tói-ág becsatlakozásáig. Innen a túra útvonala megegyezik a vörös-tói középtúra útvonalával” – olvasható a nemzeti park honlapján. „A túra Jósvafőn fejeződik be, ezért javasoljuk, hogy a kijárat közelében található autóbusz megállóból minden nap 14:48-kor induló Budapest útirányban közlekedő autóbusszal utazzanak vissza Aggtelekre, vagy reggel, a túraindulás előtt Jósvafőn parkolják le az autóikat és a Jósvafő, szálló bejárati út nevű megállóból minden nap 9:08-kor induló autóbusszal utazzanak át Aggtelekre, a túra indulási pontjához (a busszal érkezőket megvárjuk a túraindulással).”

A túra az aggteleki barlangpénztártól indul, hossza 7 km, időtartama 4-5 óra. Az alsó korhatár: 10 év, létszám: 10-35 fő. Gumicsizma vagy váltócipő, és terepi öltözet szükséges. A túra előzetes bejelentkezés alapján, a minimum létszám elérése esetén indul.

A jegyvásárlás kizárólag online felületen, online bankkártyás fizetéssel lehetséges. Felnőtt jegyár 14 000 Ft/fő, kedvezményes 10 000 Ft/fő.

Lehetőség van a látogatók számára barlangász felszerelések bérlésére az Információs Irodában (Aggtelek, Baradla-oldal 3.), akár több napra is. „A barlangász overál felpróbálása, cseréje időbe telik, ezért kérjük, időben érkezzenek, hogy a túra a tervezett időpontban elindulhasson és senkire ne kelljen várni emiatt!” – hívták fel a figyelmet a szervezők.

A felszerelések bérlésének díjai:

Barlangász overál: 5.000 Ft/nap

Barlangász sisak: 500 Ft/nap

Fejlámpa: 2.000 Ft/nap

Bővebb információ:

Információs Iroda – Aggtelek, +36 48 503 000, informacio@anpi.hu

  • Rozsnyó-vidék, fotó: ANPI FB