Pásztorélet Gömörszőlősön

Pásztorélet Gömörszőlősön


Esemény részletek


Vidékjáró napok – Pásztorélet Gömörszőlősön

2013. szeptember 28. délelőtt 10 órától

A településre látogatók bepillanthatnak egy olyan apró falu életébe, ahol az állattartás hagyományosan az egyik legfontosabb gazdasági tevékenysége volt az itt élőknek.

Bepillanthatnak egy szabadtéri néprajzi gyűjteménybe,  gazdasági udvarba, kézműves gyűjteménybe, csűrökbe, ahol a kiállított tárgyak segítségével megelevenedik a régi állattartó önellátó gazdálkodás egész folyamata.

A faluban lévő néprajzi gyűjtemények mellett látogatható a galéria, a kazettás mennyezetű műemléki református templom, benne  festett kazettás mennyezetek gyűjteménye.

(Belépő díj: 250Ft /fő)

A Gömöri Lovasudvarban lehetőség nyílik lovaglásra, íjászatra, a lótenyésztés, lótartás fortélyainak és a természetes ember-ló kapcsolat megismerésére. A kiállító jurtában élő történelemóra keretében a nomád pásztorélet emlékeit, eszközeit láthatják.

(A lovasudvar programcsomag ára 700 Ft/ fő)

Kinyit a  gyapjú manufaktúra, ahol a gyapjú feldolgozásának minden csínját-bínját meg lehet ismerni, felnőttek, gyermekek egyaránt kipróbálhatják a gyapjú növényekkel való festését, nemezelés fogásait.

(A gyapjús programcsomag ára: 600 Ft/fő)

Gyermekes családok számára a helyszínen kedvezményeket biztosítunk!

A nap folyamán állatbemutatóval, állatsimogatóval és egyéb meglepetés programokkal várjuk a vendégeket.

Tájjellegű ételek: 500 Ft-tól, szállás (fűtés nélküli) 2000 Ft-tól igényelhető a 0620/240-0301-es telefonszámon.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat a programcsomag és a létszám megjelölésével gomorsz@freemail.hu  címre, vagy az alábbi telefonszámon jelezzék!

Telefonos információ:  0620/438-8461  (É. Kovács Judit)

rozsnyovidek.sk

forrás, fotó: www.gomorszolos.hu

pásztoréletHagyj üzenetet