Sineklub Drázus: Hazám

Sineklub Drázus: Hazám


Esemény részletek


Az Otvor dvor polgári társulás és az Excalibur filmklub minden érdeklődőt vár a Drázus filmklub következő vetítésére. 2014. július 12-én, szombaton este 20.30-tól a rozsnyói Larsen bárban (Bányászok tere 2.) egy francia-algériai filmet kínálnak a filmrajongóknak. Belépő 2 €.

Moja vlasť /Né quelque part

(színes, feliratos algériai-francia film, 2013, 87 perc)

rendező: Mohamed Hamidi

szereplők: Tewfik Jallab, Jamel Debbouze, Fatsah Bouyahmed, Mélèze Bouzid, Abdelkader Secteur, Mohamed Majd, Farida Rahouadj, Miloud Khetib, Zineb Obeid

Farid, a 26 éves egyetemi hallgató egész életében Franciaországban élt. Amikor beteg édesapja kérésére Algériába utazik, hogy elintézzen egy ügyet családi házukkal kapcsolatban, Farid felfedezi az országot, ahol még sosem járt, amelynek nyelvén csak nehezen érteti meg magát. Az általa elmaradottnak tartott országban szembekerül a helyi közösség eltérő mentalitásával, keresi családja múltjának nyomait és fokozatosan megkedveli apja egykori falujának különleges alakjait. Köztük van fiatal unokatestvére is, akinek ugyanaz a neve, mint neki és leghőbb vágya, hogy eljusson Franciaországba. A két fiatalember elutazik Oranba és a mozgalmas éjszaka után Farid arra ébred a szállodai szobában, hogy unokatestvére az ő útlevelével együtt eltűnt.

[box]Drázus filmklub – a jó mozi!

A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás tavaly nyáron indított új projektje a Sineklub Drázus, azaz a Drázus filmklub – a megnevezés a francia cineklub sajátos átírása és a rozsnyói Drázus patak társításából ered, utalva az európai és a helyi szoros kapcsolatára. Az Excalibur filmklubbal együttműködve többszörösen díjazott európai filmeket mutatnak be a rozsnyói közönségnek kezdő és ismert rendezők műhelyéből, a legkülönbözőbb műfajokban: vígjátékot, dokumentumfilmet éppúgy, mint drámát vagy akciófilmet.[/box]

 

sineklub julius

A filmklubbal kapcsolatos aktuális információk szlovák nyelven az SK Drázus Facebook profilján olvashatók.

-prékop-i, rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (szöveg, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és a portálra mutató link feltüntetésével lehetséges!

 Hagyj üzenetet