Sörkóstoló a rozsnyói Kaltenecker Sörfőzdével

Sörkóstoló a rozsnyói Kaltenecker Sörfőzdével


Esemény részletek


A kassai Rovás Akadémián 2014. június 24-én 18.00 órától a rozsnyói Kaltenecker Sörfőzde termékeivel ismerkedhet meg a közönség.  Belépődíj: 5 €

A rozsnyói Kaltenecker Sörfőzde és étterem 1997-ben kezdte működését. Kovács László sörmester felismerte, hogy elemi erővel nyilvánul meg a sörkedvelők közt a pasztörizálatlan, az eredeti ízeket felmutatni tudó sörök iránti igény. A sörfőzde termékei között megtalálhatók szűrt és szűretlen sörváltozatok is. A sörök minden típusa tartósítószertől, mesterséges aromáktól, illetve kémiai stabilizátoroktól mentes. A sörfőzde jelenlegi kapacitása 15.000 hl évente. Az egész technológiai berendezés rozsdamentes, a sörfőzés infúziós módszerrel történik.
A Kaltenecker Sörfőzde minden évben készít néhány szezonális újdonságot, specialitást, amelyek közül néhány az állandó kínálat részévé válik.

kaltenecker
Immár számos értékes díjat mondhat a magáénak, mint például:
– 2008-ban szlovák sörként a Cseh Köztársaság Söre címet nyerte České Budějovicén a Dark Lager Brokat sörrel
– a Brokát 27 OLD BEER, félbarna barley wine típusú, extra erős különleges sör az év söre címet nyerte a Szlovák Sörfőző Akadémia megmérettetésén. Ezt a sört 2010-ben Londonban a világ 1000 legjobb söre közé sorolták
– az International Beer Competition versenyén 2010-ben a Rauchbier aranyéremmel zárta a megmérettetést a különleges sörök kategóriában.

És a legfrissebb díj május 17-ről:
Az amerikai Kentuckyban a CRAFT BREW & FOOD FEST-en az egész világról érkező 1200 sör közül a Brokát 13 Dark Lager sör bronzérmet nyert.

-rozsnyovidek.skHagyj üzenetet