Szádvári Napok a Bebekek nyomában

Szádvári Napok a Bebekek nyomában


Esemény részletek


A Szádvárért Baráti Kör július 31. és augusztus 3. között szervezi meg a Szádvári Napokat, melynek keretében a környékünkön vártisztításnál, régészeti feltárásnál segítenek a résztvevők, és ellátogatnak a Gömör-Tornai Népművészeti Találkozóra is.

Amint azt már jeleztük, a nyári, XII. Vármentő Hét rendezvényünket sajnálatos módon nem tudjuk megtartani. De nem szeretnénk ezen a nyáron sem Szádváras élmények nélkül maradni, ezért 2019 nyarán Szádvári Napokat szervezünk, a Bebekek nyomában! – olvasható a szervezők Facebook-eseményénél.

A kialakult helyzet lehetőséget teremt arra, hogy kicsit kitekintsünk Szádvár környékére is, így programjainkat a Bebekek nyomában járva fűztük fel:

Július 31. Szádvár (Magyarország)
A vár területét fogjuk megtisztítani, mivel sajnos a rendszeres kaszálásra nincs lehetőség. Ezért fűkaszákkal felfegyverkezve érkezünk és a munka után egy kellemes pikniket tartunk a várhegyen.

Augusztus 1. Gombaszög (Szlovákia)
Hogy ne maradjunk régészeti munka nélkül, a gombaszögi feltárás területén fogunk segíteni a munkánkkal. Ott töltjük az estét is, lehetőség lesz ismerkedésre, sörözésre, továbbá aznap este ott meg is tudunk szállni.

Augusztus 2. Torna (Szlovákia)
A Tornai várban később – augusztusban – megvalósítandó falazás előkészítésében fogunk segíteni az ottani vármentő csapatnak! Tavaly ők is részt vettek Szádvár feltárásában, amit ezúton szeretnénk viszonozni.

Augusztus 3. Tornabarakony (Magyarország)
Ellátogatunk az itt évente megrendezett Gömör-Tornai Népművészeti Találkozóra.

Érkezés július 30-án, míg a hazautazás augusztus 4-én lesz. Szállásunk a Major vendégházban, Szögligeten lesz (kivéve az augusztus 1-jét, amikor Gombaszögön). Az előzetesen várható költség 2500 Ft (szállás) és 1200 Ft (étkezés) lehet személyenként naponta, a végleges árakat rövidesen közöljük.

Kérjük, hogy jelentkezéseteket legkésőbb 2019. július 15. éjfélig küldjétek el a szervezes@szadvar.hu e-mail címre, hogy a szállásokat és az étkezést véglegesíteni tudjuk. Jelentkezésetekben írjátok meg hogy mely napokra kértek szállást és étkezést!

  • Szádvárért Baráti Kör/rozsnyovidek


Hagyj üzenetet