Thália Színház: A falu rossza

2016 október 19. 10:00 - Kassa (Košice)

A kassai Thália Színház “A falu rossza” című zenés darabbal indította a 2016/2017-es színházi évadot. Az előadás legközelebb 2016. október 19-én, szerdán 10.00 órától látható (Szepsi Csombor Márton bérlet).

Tóth Ede:

 A falu rossza

Rendező: Puskás Zoltán m.v.

Ha Göndör Sándor végigmegy a falun, mindenki összesúg a háta mögött. Kicsit sajnálják őt, de főleg félnek tőle. Róla pusmognak, róla pletykálnak. Kirekesztette őt a falu. Pária lett. Züllött, megbélyegzett ember. Szerelmi sokszögek mindenütt. Ki tesz itt igazságot, ki oldja meg ezt az egyre bonyolódó helyzetet? Feledi Gáspár, a tekintélyes bíró és szigorú apa? Gonosz Pista, a vizet prédikáló, de bort vedelő, mindig valamiben sántikáló bakter? Tarisznyásné, Csapóné, Sulyokné, akik mindenütt ott teremnek, ahol valami történik, és azonnal határozott véleményük van a dolgok állásáról? Vagy mégiscsak a fiataloknak kell jól dönteniük a saját maguk ügyében? Aki első pillantásra tettesnek, gyilkosnak tűnik, lehet, hogy valójában ő az áldozat. Hogy van-e rosszabb a falu rosszánál, hogy van-e igazság és kié, az a végén vagy kiderül, vagy nem, de mindenképpen sok dal, veszekedés, dorbézolás, évődés, kétségbeesés, forró csók és éjsötétpillantás után.
A darabot Puskás Zoltán újvidéki színész-rendező állítja színpadra, akinek ez lesz az első munkája Kassán. Puskás szakértője a zenés színháznak, számtalan musicalt rendezett eddig Szerbiában, Romániában, Magyarországon.

falu rosszaKoreográfia: Gyenes Ildikó m.v./a.h.
Zeneszerző: Lakatos  Róbert
Díszlet: Puskás Zoltán m.v./a.h.
Jelmez: Ledenyák Andrea m.v./a.h.
Dramaturg: Góli  Kornélia m.v./a.h.
Korrepetíció: Dégner Lilla
Rendezőasszisztens: Illés Oszkár

Szereplők

Feledi Gáspár Pólos Árpád
Feledi Lajos Madarász Máté
Feledi Boriska Dégner Lilla
Bátki Tercsi Rab Henrietta
Göndör Sándor Nádasdi Péter
Finum Rózsi Szabadi Emőke
Gonosz Pista Bocsárszky Attila
Csapóné Varga Szilvia
Sulyokné Varga Lívia
Tarisznyásné Latócky Katalin
Kántor Illés Oszkár
Csendbiztos Richtarcsík Mihály m.v.

 

tel: 00421-55-623 36 43
e-mail : info@thaliaszinhaz.sk

  • rozsnyovidek, forrás: www.thaliaszinhaz.sk