Történelmi piknik a betléri kastélyparkban

2024 július 13. 14:00 - Betlér

Idén is megrendezésre kerül a betléri kastély előtti réten a történelmi piknik, ami visszarepíti a látogatókat abba az időbe, amikor a nemesi társaság és a legjelentősebb európai arisztokrata családok tagjai Betlérben töltötték a nyarakat. Július 13-án, szombaton korhű ruhába öltözött vendégek, zeneszó, finom ételek, szórakozás várja a család minden tagját. 

A 14:00 órakor kezdődő rendezvényen a látogatók az Andrássy-kastély előtti réten, élő cigányzene mellett piknikezve fogyaszthatják el az otthonról hozott finomságokat, de válogathatnak a régióbeli csemegék közül is, amiket a kézműves vásáron kínálnak majd az őstermelők. Aki szeret sütni, bekapcsolódhat a legfinomabb édesség címéért folyó versenybe is!

A pikniken tiszteletét teszi az „arisztokrata társaság” is, akik az I. Andrássy Manó gróf korabeli divat által inspirált ruhákba öltöznek. A szervezők örömmel veszik, ha a látogatók is régi korokat idéző ruhában jelennek meg az eseményen. A legkisebbek számára lehet majd kosztümöket kölcsönözni, ezen kívül kézműves foglalkozás és arcfestés is várja a gyerekeket, és lesz lovaskocsizás is.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék, fotók: FB Betléri Múzeum