VIII. Gömöri Kézműves Vásár

2015 július 25. 9:00 - Várhosszúrét (Krásnohorská Dlhá Lúka)

Idén Nemzetközi Kézműves Konferencia előzi meg a hagyományos hosszúréti kézműves vásárt – a szakmai előadásokra és tapasztalatcserére július 24-én 14.00 órától kerül sor.

A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Gömöri Kézműves Vásár július 25-én, szombaton délelőtt 9.00 órától várja a látogatókat a várhosszúréti Kézművesház udvarán. Az apróságok 11.00 órától a Gyermekudvarban szórakozhatnak, lesz itt körhinta, hagyományos népi játékok, kézműves játszóház.

Délután 13.00 órakor tartják a templomkertben a magyar katonák emlékművének koszorúzását, majd 14.00 órakor kerül sor a vásár hivatalos megnyitójára. A színpadon fellép Zagiba Tamás és más mesemondók, Ulman Gábor citeramester és a Szalóka, a dernői Kincskereső, Borostyán és Napraforgó néptánccsoportok, a Boglárka Citerazenekar, a Dobroda népi zenekar, Benko Fruzsina Borbála, a rozsnyói Dubina Néptáncegyüttes. a Szigetköz Táncegyüttes Darnózseliből, a csoltói Rozmaring Hagyományőrzők, a Kisgyőri Kökörcsin, Huszárok, valamint a hosszúréti Mákvirág férfi és Gyöngyvirág női népdalkör, a hárskúti Rozmaring népdalkör, a jólészi Cházár András Népdalkör, a Berkő népdalkör és a zubogyi Macskazaj.

Este nótaszó mellett sorsolják ki a tombolanyereményeket, majd 21.00 órától a Dobroda zenekar ad koncertet, amit hajnalig tartó táncház követ.

kézm vasar

pr-i, rozsnyovidek.sk, fotó: Gömöri Kézművesek Társulása FB