Újra van áramszolgáltatás a krasznahorkai várban

Újra van áramszolgáltatás a krasznahorkai várban

Az illetékesek nyilatkozata szerint még ebben a hónapban megkezdődik a vár március 10-én leégett tetőszerkezetének felújítása, július 3-án délután pedig ünnepélyesen átadták az elektromos csatlakozást.

A tűzvész óta a helyi községi hivataltól kölcsönzött generátor biztosította a villamos energiát a várban, ami a legszükségesebb feladatok ellátására, a biztonsági szolgálat és kamerák működtetésére szolgált. Mostanáig a villanyáram oszlopokon, kábeleken keresztül jutott a várba, a felújítás során azonban a vezetékek földben való elhelyezését választották.

Az elektromos hálózathoz való csatlakozás alkalmából szervezett eseményen részt vett Rastislav Púdelka, a Szlovák Nemzeti Múzeum vezérigazgatója, Lázár Éva, a betléri múzeum igazgatónője és Thomas Jan Hejcman, a Kelet-szlovákiai Áramszolgáltató (VSE) vezérigazgatója, aki egy 65 ezer eurós szimbolikus csekket adott át a múzeum főigazgatójának. Az adomány jelképes, mivel az energetikai vállalat nem készpénzzel, hanem az összegnek megfelelő anyagköltség és munka formájában támogatta a vár elekromos hálózatának felújítását. Ez a nagylelkű segítség azért is fontos, mert meggyorsítja a vár megszokott működéséhez való visszatérést, a biztonsági szolgálat munkáját és természetesen a további felújítási munkák végzését.

forrás, fotó: Život pod Hradom
pr-

Dátum: 2012-07-06


Hagyj üzenetet