Esti koncert mese helyett

Esti koncert mese helyett

Koncertről tudósítani képtelen feladat: a zenét, hangulatot, „fílinget” nem lehet száraz szavakkal leírni. Hallani kell, érezni és persze élvezni a pillanatot. Néhány szóban mégis megpróbálunk az esti koncertekről is beszámolni, mert ezek nélkül nem lehet teljes a tábor képe.

Tábori nyitókoncert, azaz Kicsi Hang a színpadon!
Az idei Gombaszögi Nyári Tábor nyitókoncertjét a galántai Kicsi Hang adta. A Nagysátorbeli tömeg élvezte a megzenésített József Attila, Pilinszky János, Radnóti Miklós verseket. A szép versek, kellemes zene jó kezdés egy fárasztó hét elején. A mindenki által unalomig ismert irodalmi művek pedig könnyebben jutnak el a fiatalokhoz, ha a zene „alámuzsikál”. A hatás nem is maradt el. A közönség hatalmas tapsokkal jutalmazta az együttest minden szám után, majd a koncert végén többször is visszatapsolták őket.

Őrjöngő tömeg, tánc, régi slágerek, másszóval ZsEB
A keddi első koncertet követte Zsapka Atilla együttese, régi, jól ismert számokkal, csak hogy néhány példát említsek: Neked írom a dalt; Csókkirály; Valami Amerika.
A közönség és a zenekar is nagyon jó volt, együtt énekeltek a zenészekkel, a hely korlátait felrúgva táncoltak, élvezték a zenét késő éjszakáig. A szünet alatt a közönség picit megpihent, levegőt vett, majd újult erővel vetették magukat bele a következő számok fergeteges hangulatába.

– Ružinský Bálint, rozsnyovidek.sk



Hagyj üzenetet