Gombaszög: Erős kezdés Krasznahorkaváralján!

Július 15-én, szerdán, hivatalosan is megnyitotta kapuit a 2015-ös Gombaszögi Nyári Tábor. A szervezők a hét végéig várják az idelátogatókat, ráadásul vasárnap Kassa megye lakói szimbolikus 1 eurós belépő fejében vehetnek részt a II. Szlovákiai Magyar Dal Napján!

Az idei Gombaszögi Nyári Tábort Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, Németh Zsolt parlamenti külügyi bizottság elnök, Kotiers Róza, a Diákhálózat elnöke és Orosz Örs főszervező nyitották meg. A tábor első napjának kiemelt vendége Karel Schwarzenberg, korábbi cseh külügyminiszter volt, aki nyíltan beszélt közéleti pályafutásáról, élményeiről és a hallgatóság kérdéseire is válaszolt. A különböző tematikájú előadások és panelbeszélgetések mellett kihirdetésre került a Diákhálózat hivatalos lapjának, az Alma Mater irodalmi pályázatának eredménye is. A Gurigongo Symposium által megálmodott SzalmaSzínházban a szerdai napot leginkább a Szputnyik – Mentőcsónak: Szociopoly társasjáték uralta. Mindemellett nagy érdeklődés övezte a Mesterséges nacionalizmus: mítosz-e a rovásírás? című előadást az ELTE kutatójával, Hermann Veronikával. Az esti koncerten fellép az első Szlovákiai Magyar Dal Napjának egyik bandája, az Aylen´s Fall, valamint a Kaukázus zenekar.

GNYT schw2

A csütörtöki, július 16-i nap főbb programjai között találhatók többek között a magyar online közösségben közkedvelt TrollFoci szerkesztőiről és az ukrajnai konfliktusról (Jarábik Balázzsal és K. Debreceni Mihállyal) szóló beszélgetések. Este pedig a magyar alternatív zenei élet egyik meghatározó zenekara, a Hiperkarma, illetve a Brains koncertjei várják a Gombaszögi Nyári Táborba látogatókat.

A tábor előadásait, beszélgetéseit a rendezvény szervezői élőben közvetítik az interneten. A videóközvetítést ide kattintva tekinthetik meg.

További információk a www.gombaszog.sk honlapon, valamint a tábor hivatalos Facebook-oldalán találhatóak.

A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit a július 20-ig tartó rendezvényre!

(Hangácsi István)

Portálunk idén is a Gombaszögi Nyári Tábor médiapartnere.

Kapcsolódó írásunk:

DSCF4746

Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor