Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor

Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor

Kedden délelőtt a krasznahorkaváraljai kempingben megnyitotta kapuit a Gombaszögi Nyári Tábor. Idén 15 helyszínen több mint 200 program közül válogathat a közönség a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvényén.

A kapuban sorban állnak az érkezők, hogy a regisztráció után, a táborba lépve elvegyüljenek a forgatagban, ismerősöket üdvözölnek, és a régi-új helyszíneket körbejárva úgy érzik, mintha el sem mentek volna, újra részesei a gombaszögi hangulatnak, kezdődik a nyár egyik legizgalmasabb hete.

DSCF4919

Késő délutánra befut az utolsó partybusz is, a sátortábor gyarapszik (mint a gombák eső után), a Királyréten már ott parkol a TrapBus, áll az óriáshinta, hamarosan megtelik a medence és csobban az első bátor jelentkező, a büfé, kávézó körül zajlik az élet, a kézművesek festik a házikó falát, a szalmaszínházon, Labirintus udvarban az utolsó simításokat végzik.

DSCF4744

A nulladik nap estéjén a Kicsihang és a ZsEB zenekar alapozta meg a hangulatot, holnap délelőtt kerül sor a hivatalos megnyitóra és vasárnapig számtalan program és élmény várja a táborozókat – előadások, beszélgetések, közéleti fórumok, filmvetítések, színházi előadások, kézműves foglalkozások, különféle sport- és szórakoztató programok és természetesen esti koncertek.

DSCF4748

A táborral kapcsolatos bővebb információk, aktuális hírek, valamint a teljes program a www.gombaszog.sk honlapon találhatók.

– pr-i, rozsnyovidek.sk

fotó: Kulcsár Mária, Prékop Ivett



Hagyj üzenetet