Tüntetés a vártűz ötödik évfordulóján – lassan halad az újjáépítés

Tüntetés a vártűz ötödik évfordulóján – lassan halad az újjáépítés

Forgalomlassító menettel, transzparensekkel tiltakoztak ma délután a krasznahorkaváraljai lakosok és a vár sorsát szívükön viselők a lassú és nehézkes újjáépítés miatt. Az ötödik évfordulón további programokkal is megemlékeznek a 2012-es tragikus tűzvészről.

Neupauer Roland, helyi festőművész alkotása

Ma, március 10-én éppen öt éve annak, hogy a krasznahorkai vár tetőszerkezete és jónéhány kiállítási tárgy a tűz martaléka lett. A gömöri régió egyik legértékesebb történelmi öröksége azóta új tetőzetet kapott, de a belső terek felújítására és a vár újbóli megnyitására még úgy tűnik, további hosszú éveket kell várni. A helyiek azt mondják, elfogyott a türelmük, és a tüntetéssel szeretnék felhívni a közvélemény és az illetékesek figyelmét arra, hogy elégedetlenek a helyzettel és mihamarabbi megoldást sürgetnek.

A szomorú évfordulón a kétnapos megemlékezés keretében további eseményeket is terveznek a községben, ma 17.00 órától szentmisét tartanak a helyi katolikus templomban, holnap délután sportrendezvényt szerveznek, és mindkét este 19.00 órától lámpákkal világítják meg a várat.

A tiltakozó megmozdulásról és a várfelújítás hátteréről itt írtunk bővebben:

Forgalomlassító menettel tiltakoznak a lakosok a krasznahorkai vár elhúzódó felújítása miatt

 

  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: Tüdő

 



Hagyj üzenetet