Gazdag programmal várják a szünetben a gyerekeket – szövés, agyagozás, családi film, farsangi fánk…

Gazdag programmal várják a szünetben a gyerekeket – szövés, agyagozás, családi film, farsangi fánk…

A rozsnyói Gömöri Művelődési Központ ebben az évben is olyan kínálattal jelentkezik, mellyel játékosan, de hasznosan tölthetik szabadidejüket a gyerekek a tavaszi szünetben. A program változatos, van miből válogatni, a foglalkozások helyszíne a Gömöri Hagyományok Háza, Betléri utca 8.

„Az év folyamán az iskoláknak kínálunk programot, most azonban szeretnénk lehetőséget adni a gyerekeknek a szüleikkel, nagyszüleikkel együtt, hogy eljöjjenek, szórakozzanak, és tanuljanak is valami hasznosat. A tavaszi szünetben, 2019. február 19-től 22-ig kipróbálhatják nálunk a hagyományos kézműves technikákat. A textilműhelyben szőni fogunk, rongybabákat készítünk, nemezelünk, drótozunk, és hagyományos mintákat festünk majd textilre. A fazekasműhelyben keddtől csütörtökig agyagozás a program, itt tavaszi madárkát, etetőt, aromalámpát, képet és virágtartót alkothatnak a gyerekek” – sorolja a kínálatot Helena Novotná, a Gömöri Művelődési Központ igazgatónője, majd hozzáteszi, „kivételesen csak szerdán, február 20-án lesz lehetőség a gasztronómiai műhelyben arra, hogy az érdeklődők megtanulják az alsósajói hagyományőrző asszonyoktól a farsangi fánk készítését.” A központ mellett működő Apollo Mozi szintén a tavaszi szünethez igazította a kínálatát, 21-én, csütörtökön vidám családi filmet vetítenek 16:00 órai kezdettel. Pénteken pedig bőr karkötőket és viaszgyertyákat készíthetnek a foglalkozás résztvevői – zárja a szünidei ajánlatot az igazgatónő.

A szervezők arra kérik a szülőket, hogy a 9 évnél fiatalabb gyermekek számára biztosítsanak felnőtt kíséretet. Másrészt, hogy a felnőttek se unatkozzanak, a gyermekekhez hasonlóan szintén bekapcsolódhatnak az alkotásba. A műhelyek kétórás blokkokban zajlanak, 9:00-től 11-ig és 13:00 órától 15:00-ig. 

A kétórás foglalkozás részvételi díja 9 évnél idősebb gyermeknek vagy felnőttnek 4 €, testvérpárnak 7 €, szülőnek és egy 9 évnél fiatalabb gyermeknek 6 €. A részvételi díj tartalmazza a felhasznált anyag, az oktató és a frissítő költségeit. A résztvevők otthagyhatják alkotásaikat kiégetésre a fazekasműhelyben. A résztvevők száma a műhelyekben korlátozott, aki szeretné biztosítani a helyét, jelentkezzen be előre telefonon vagy e-mailen.

Információk és jelentkezés a következő elérhetőségeken: Gemerské osvetové stredisko, Betliarska 8, Rožňava
Eva Čabrová, eva.cabrova@gos.sk, Renáta Kseničová, renata.ksenicova@gos.sk, 0917 419 259

  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: GOS FB


Hagyj üzenetet