Programválogatás a tavaszi szünetre – korcsolyázás, múzeumlátogatás, kézműveskedés, farsangi bál

Programválogatás a tavaszi szünetre – korcsolyázás, múzeumlátogatás, kézműveskedés, farsangi bál

Még hófoltos a határ és a fagy is fitogtatja az erejét, de a tavaszi szünet itt van a küszöbön. Csokorba szedtünk néhány érdekes programot, hogy segítsünk kitalálni, mit kezdjen a csemete a szünetben a szabadidejével.

A sportos beállítottságú gyerekek felkereshetik a jégpályát, hiszen korcsolyázásra minden nap van lehetőség.

Korcsolyázás a tavaszi szünetben

Akik szeretnek kézműveskedni, azok számára több ajánlatunk is van. A betléri kastély impozáns termeinek és kiállításának megtekintése mellett a park is remek kirándulási célpont. A kastélyhoz tartozó kézműves műhelyben pedig az Andrássyak életéhez kötődő, történelmi vonatkozású tárgyakat készíthetnek a gyerekek. A témák között családfa, arisztokrata bál, szudáni expedíció, az ókori Egyiptom és az Andrássyak kedvelt sportjai szerepelnek. Az alkotóműhelybe a belépődíj 2 €, ha a kastélyt is meglátogatják, a foglalkozás ingyenes.

Kézműves foglalkozások a betléri kastélyban – a tavaszi szünet minden napján

A Gömöri Hagyományok Háza szintén változatos programokat kínál. A textilműhelyben szövés, rongybaba készítés, nemezelés, drótozás és textilfestés várja az iskolásokat és szüleiket. A fazekasműhelyben keddtől csütörtökig agyagozás a program, itt madárkát, etetőt, aromalámpát, képet és virágtartót alkothatnak a gyerekek. Szerdán, február 20-án a gasztronómiai műhelyben az érdeklődők megtanulják az alsósajói hagyományőrző asszonyoktól a farsangi fánk készítését, pénteken pedig bőr karkötőket és viaszgyertyákat készíthetnek a foglalkozás résztvevői. Itt arra is van lehetőség, hogy a gyerekek mellett a felnőttek – szülő, nagyszülő, kísérő – is bekapcsolódjanak az alkotásba. A kétórás foglalkozás részvételi díja 9 évnél idősebb gyermeknek vagy felnőttnek 4 €, testvérpárnak 7 €, szülőnek és egy 9 évnél fiatalabb gyermeknek 6 €.

Gazdag programmal várják a szünetben a gyerekeket – szövés, agyagozás, családi film, farsangi fánk…

A Gömöri Művelődi Központ mellett működő Apollo Mozi szintén a tavaszi szünethez igazította a kínálatát, 21-én, csütörtökön vidám családi filmet vetítenek 16:00 órai kezdettel.

Szünidei mozi: családi vígjátékkal várják a gyerekeket

A Rozsnyói Bányászati Múzeum is készült programmal a tavaszi szünetre. Február 19-én és 21-én délután 15:00 órától a Sentinel Élményközpontban az óvodás gyerekeket és alsó tagozatos alapiskolás tanulókat érdekes kommentált tárlatvezetés várja. Megnézik “A Szlovák-karszt és a környező területek természetrajza” című kiállítást, amely a közelmúltban autentikus madár- és egyéb állathangokkal bővült. Ezután a kis múzeumlátogatók kézműves foglalkozáson vesznek részt “Madarak télen” címmel, ahol a témához kapcsolódó modelleket formázhatnak, készíthetnek és festhetnek majd. A belépő 1,50 €.

Tavaszi szünet a Bányászati Múzeumban

A Fecsó Pál Polgári Társulás “Művészet és hagyomány” címmel képzőművészeti műhelyt szervez gyerekek és fiatalok részére Tornán, február 20-tól 22-ig. A háromnapos intenzív műhelyben kerámiai, festészeti és sokszorosított grafikai eljárásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A program ingyenes, de mivel a résztvevők száma limitált, előzetes bejelentkezéshez kötött.

“Művészet és hagyomány” – képzőművészeti foglalkozások a tavaszi szünetben

A lekenyei kultúrházban február 23-án regionális családi délutánt szerveznek, itt lesz többek között farsangbúcsúztató karnevál a gyerekeknek és Valentin-napi humoros, zenés est is.

IX. Regionális családi délután

Még benne járunk a farsangi időszakban, minden hétvégére jut néhány mulatság, farsangi bál. Nem lesz ez másképp a tavaszi szünet hetén sem, a vidékünkön nagy népszerűségnek örvendő maszkabál február 23-án, szombaton két helyszínen, Krasznahorkaváralján és Hosszúréten is várja a szórakozni vágyókat.

Hosszúréti maszkabál – zenél a Labyrynt

 

  • pr-i, rozsnyovidek

 

 

kapcsolódó írásunk:

Óvodai nyitva tartás a tavaszi szünet idején



Hagyj üzenetet