Felhívás PhD hallgatóknak, doktorjelölteknek, fiatal kutatóknak előadás tartására

Felhívás PhD hallgatóknak, doktorjelölteknek, fiatal kutatóknak előadás tartására

Változás! A jelentkezési határidőt meghosszabbították: november 2-ig lehet jelentkezni. 

A Kisebbségi Jogvédő Intézet többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel. A konferencia harmadik napján lehetőséget nyújtanak a témával foglalkozó PhD-hallgatóknak, doktorjelölteknek, fiatal kutatóknak előadás tartására. A jelentkezési határidő: 2020. október 16.

A konferencia 2020. november 12-13-14-én valósul meg Zoom alkalmazás használatával. A fiatal kutatók előadásainak napja 2020. november 14. 

Jelentkezni e-mailben lehet a jogvedo.intezet@kji.hu címen, egy legfeljebb 2000 leütéses (szóközökkel) absztrakt, valamint rövid önéletrajz megküldésével.

Az előadás témája: a határon túli magyar kisebbségek védelmének kérdésére, vagy általánosan a nemzeti kisebbségek védelmére fókuszáló jogi, vagy más releváns társadalomtudományi (pl.: politológiai) előadás, akár a nemzeti jog, akár az uniós vagy nemzetközi jog perspektívájából, melynek időtartama 20-30 perc, magyar vagy angol nyelven. 

Az elhangzott előadásból készült tanulmány, a szerkesztőkkel történő egyeztetést követően megjelenésre kerülhet a KJI tudományos kiadványaiban. A konferencián való részvétel, valamint jelen felhívásban kínált előadási és publikálási lehetőség ingyenes. További kérdés felmerülése esetén a jogvedo.intezet@kji.hu e-mail címen kérhetnek tájékoztatást az érdeklődők.

– rozsnyovidek/kji, fotó: pixabay.com



Hagyj üzenetet