Fotópályázat – TávÚTON

Fotópályázat – TávÚTON

A nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub (JUGYIK) felvidéki magyar egyetemistáknak szóló fotópályázatot hirdetett TávÚton címmel. A beküldési határidő: 2021. január 31.

Szegény „poeta doctus”- szal ellentétben mi csupán egyelőre nem láthatjuk mennyi a város és mennyi a nép, de addig, míg csak saját honjaink barna balkonjain merengünk, miért ne eleveníthetnénk fel menetkéink ékköveit, és örökíthetnénk meg az otthoni bíbor alkonyokat? Kalauzoljuk el egymást, barangoljunk együtt, repüljünk el messze…messze…, hogy ne csak az oktatás legyen TávÚTON.

A pályázatra jelentkezhet minden szlovákiai származású egyetemista. A távutas hallgatók és a külföldön tanuló diákok is benevezhetnek. 

A fotópályázatra a következő témákban várják az alkotásokat: 

a. Elragadott a látvány! – tájképek

b. Senki szigete – egy hely, amit megtartanék magamnak, csak magamnak

c. TávOKTATÁS – az „otthoni utazás” élményei

A képek száma: választhatóan kategóriánként egy fotó, amit a jugyik.nyitra@gmail.com címre kell elküldeni, tárgy: Fotópályázat – TávÚTON.

A kísérőlevélben tüntessétek fel a TELJES NEVETEKET, a LAKHELYETEKET, az EGYETEMET, ahol tanultok, a SZAKOTOKAT, a KATEGÓRIÁT, amiben indulni szeretnétek, valamint a KÉP KÉSZÜLTÉNEK HELYÉT és CÍMÉT (HA VAN NEKI), hogy tudjuk, hova utaztunk el veletek, vagy éppen milyen élményeket és újdonságokat tapasztaltok az „otthoni utazás” során.

A szakmai zsűri mindegyik kategóriából kiválasztja a legjobbat, majd ezen három személy között állítja fel a sorrendet. (A zsűri csak a képek között dönt, nem az egyének közt, a fotós az elbírálás során inkognitóban marad.) Természetesen a közönségdíj sem maradhat el, így a legtöbb like-ot kapott fénykép alkotója is nyereményben részesül. Az összes fénykép megosztásra kerül a kií Facebook oldalán.


A díjazottakra értékes nyeremények várnak

1. HELYEZÉS: részvétel a ROVÁS erdélyi vagy magyarországi táborában, publikációs lehetőség a ROVART internetes lapban, 5 fénykép publikálása az OPUS folyóiratban

2. HELYEZÉS: publikálási lehetőség a SZÉL-JÁRÁS folyóiratban, szenci üdülés 2 fő számára a Csemadok üdülőjében, 5 fénykép publikálása az OPUS folyóiratban

3. HELYEZÉS: 40 eurós utalvány a nyitrai MLYNY áruházba, szenci üdülés 2 fő számára a Csemadok üdülőjében, 5 fénykép publikálása az OPUS folyóiratban

KÖZÖNSÉGDÍJ: telefonra való objektív

  • jugyik


Hagyj üzenetet