Holnap indul a Gombaszögi Nyári Tábor

Július 15-én, kedden megnyílnak a Gombaszögi Nyári Tábor kapui; a szervezők ezekben a percekben is a helyszín megépítésén dolgoznak. Tartalmas program, rengeteg maradandó élmény, és remélhetőleg jó idő vár arra, aki ellátogat a krasznahorkaváraljai kempingbe a héten.
A kultúra és a hagyományőrzés egyaránt helyet kap a programban a Tábor hetében. A különböző zenei stílusok kedvelői ízlésük szerint válogathatnak a gazdag felhozatalból. A kínálatot olyan magyarországi zenekarok teszik színesebbé, mint a Heaven Street Seven, az Intim Torna Illegál, a Tankcsapda vagy Anna and the Barbies. A hazai zeneipart a King Size, az In Between és az X-Faktor tehetségkutatóról is ismert szőgyéni zenekar, a MadDogx képviseli.

gnyt koncert
Hagyományteremtő céllal rendezik meg a Tábor szervezői idén első alkalommal a Szlovákiai Magyar Dal Napját, amelyen szakmai zsűri, a közönség és a Tábor szervezői által kiválasztott amatőr felvidéki zenekarok reprezentálhatják magukat. A vasárnap ennek jegyében fog telni, valamint a táborozók egy Guiness-rekord kísérletre is vállalkoztak. Élőlánccal ölelik körbe a két évvel ezelőtti tűzesetben megrongálódott történelmi jelképet, Krasznahorka várát, szimbolizálva az összetartozás és összefogás erejét.

gnyt szinhaz
A változatos kulturális program mellett rendszerint közéleti előadások is szerepelnek, s ez idén sincs másként. Újabb tematikus vitára kerül sor az MKP és a Híd képviselői között, valamint részt vehetünk egy beszélgetésen az első szlovákiai magyar köztársaságelnök-jelölt Bárdos Gyulával.
A Tábor keretein belül helyet kap a Fiatal Építészek Fóruma jóvoltából felépített Szalmaszínház, amelyet a Gurigongo Symposium tölt meg nonstop előadásokkal. A csapatjátékok és a kézműves foglalkozások idén sem maradnak ki a kínálatból.

A részletes programjáról a GNYT honlapján, vagy hivatalos Facebook oldaláról tájékozódhatnak.

forrás, fotó: GNyT