Egész napos zsongás – Gombaszögi Nyári Tábor, második nap!

Egész napos zsongás – Gombaszögi Nyári Tábor, második nap!

Folytatódik a programkavalkád a nyár legnagyobb szlovákiai magyar ifjúsági rendezvényén, Krasznahorkaváralján. A csütörtöki nap főszereplői: az első magyar államfő jelölt, a nyelvi jogvédők, a szlovák vendégek, a pszichológusok és a csapatjátékosok. Az esti könnyűzenei koncerteket a SoulFool Band és az Intim Torna Illegál szolgáltatják.

A csapatjátékok résztvevői tájfutással és ügyességi feladatokkal indítják a napot. A Tábor közéleti programjai az Új Szó stúdiójával indulnak: Mózes Szabolcs műsorvezető faggatja Bárdos Gyulát (az első szlovákiai magyar köztársasági elnökjelölt), értékelve jelöltségének utóhatásait. A Nyitott Társadalom Alapítvány “Yes we are open!” kezdeményezését Marek Kapusta (igazgató) és Bindics Gábor (KC Dunaj vezetője) mutatják be. Virágvölgyi István a háborús újságírásról tart előadást, valamint bemutatásra kerül Dušan Trančík filmje Pöstyén fürdő felvirágoztatásáról.
Dr. Hunčík Péter pszichiáter a pályaválasztási és karrierépítési kérdésekről tart előadást. Mindemellett a Tábor résztvevői megismerkedhetnek az erdélyi nyelvi jogvédők mindennapos tevékenységével.

gnyt hangulat

A Szalmaszínházban Tóth Gábor rendezésében a MEG+ruházunk! társulat bemutatja A császár új ruhája című színdarabot. Mészáros András (pozsonyi Comenius Egyetem) az ógörög tapasztalatokon alapuló önmegismerés rejtelmeibe vezeti be a hallgatóságot a Phoenix Polgári Társulás szervezésében. A TANDEM csapata visszajátszó színház révén mutatja be a Tábor lakóinak az önismereti fejlesztést.

Még ennél is több egyedi program és felejthetetlen élmény várja a nyár legjobb szlovákiai magyar rendezvényére, a Gombaszögi Nyári Táborba érkezőket Krasznahorkaváralján július 15. és 20. között.

A közéleti előadásokat a tábor szervezői élőben közvetítik az interneten.

gnyt eloadas3

A rendezvényről, mely vasárnap a krasznahorkai vár körbeölelésével zárul, részletes információkat a tábor honlapján vagy Facebook oldalán találnak az érdeklődők.

(hi, gombaszög)



Hagyj üzenetet