Gombaszögi nyitnikék

Gombaszögi nyitnikék

A tábor nyitónapja a várakozásé volt – legyen szó regisztrációról, táborverésről, az első sörről vagy épp a grillkóstolóról. Az alapos előkészületek ellenére érződött a rendezvényen, hogy első napját éli – míg a kihelyezett térkép és táblák eligazították a táborlakókat és a staff készségesen segített az arra szorulóknak, sok helyszín félkészen vagy utolsó simításokra várva állt, és a szokásos tömeg sem volt még annyira érezhető. A program csúszásokkal küzdött, a Gurigongó éjjeli vetítése pedig elmaradt, mivel a megfeszített munkatempó dacára sem sikerült befejezni a színpadul szolgáló szalmaház építését. Ennek ellenére a hangulat nem szenvedett csorbát, a jó idő és a társaság kárpótolta az embereket, főleg a két várva várt party-busz beérkezése után. Összegyűltek a régi és új ismerősök, barátok, hogy megbeszéljék, az elmúlt év alatt mi történt velük, ki párban, ki csoportosan, változó hangerővel vitatta meg a dolgokat. Némi csúszással végül színpadra lépett a Longerstep és a King Size, nagyon hangulatos koncertet adva, a nagy színpad helyett a Közbeszéd sátrában, szerényebb közönségnek.

            Az idei tábor számos újdonsággal büszkélkedhet. Könnyű szórakozást szolgáltatnak a csocsóasztalok és az új kávézó, a táborlakók életét pedig helyben elhelyezett OTP pénzautomata, kijelölt parkoló és óvónők felügyelte gyereksarok könnyítik. A program friss színfoltjai a TANDEM sátor, amely egyaránt teázó és lelki menedék, kínálva másnaposság elleni teát és lehetőséget elvonulásra, meditációra és önvizsgálatra; valamint a Sárga Szamár sátra, mely kellemes kikapcsolódást nyújt minden olvasni szeretőnek, kölcsönözhető könyvekkel és napi sajtóval. A már ismert Gurigongó szalmaszínház is kibővült, új színpada kétszer akkora, mint a tavalyi és fedett is – a konstrukció a FÉF (Fiatal Építészek Fóruma) társulásának köszönhető. Mindez a csaknem 70 támogatónak, 90 fős szervezői brigádnak és további ötven főnyi társszervezőnek köszönhetően valósul meg.

szaborsi

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet