Gombaszög – Happy

Gombaszög – Happy

A Gombaszögi Nyári Tábor szervezőit a rendezvény egy pontján az elmebaj kerítette hatalmába. Szerencsére ezt egy videó is megörökíti. Kattints egy ütős adag Gombaszögért.

A tábor videósait és sajtósait összefogó Médiasátor csapata az internetet büntetlenül elárasztó Happy feldolgozásokra reagálva elkészítette saját változatát. A videó igyekszik bemutatni a tábor harmadik napját a médiasátrasok szemszögéből.

A szlovákiai magyar fiatalok legnagyobb nyári rendezvénye mindig hangsúlyozta nyitottságát. A rengeteg közéleti előadáson, amelyet vezető politikusok vagy éppen neves emberjogi aktivisták tartottak, illetve a hagyományos  Híd-MKP vitán túl, a tábor a lazaságról is szól. Ezt a rendezvényt megelőző videók és klipek is tükrözik. És ez a fenti videóban sincs máshogy.

A több mint 150 programpont közül fontos kiemelni a jelenlegi, illetve leköszönő EP-s képviselők (Bauer Edit, Mészáros Alajos, Csáky Pál, Nagy József) vitáját, a klubmozgalmi jubileumi vitát, a Bárdos Gyulával való beszélgetést, valamint az V. MKP-Híd kerekasztalt, amelyen Jakab Elemér (Híd) és Őry Péter (MKP) vett részt.

Az események több helyszínen, párhuzamosan folytak. Előadásoknak, közönségtalálkozóknak a Közbeszéd sátor, a Kissátor és a Sárga Szamár sátor adott helyet, a koncertek pedig a királyréti Nagyszínpadon folytak.

A tábor utolsó napján, vasárnap egy Guiness-rekordot kíséreltek meg felállítani a táborozók, élőlánccal vették körül Krasznahorka várát. A várölelés résztvevőinek száma előzetes becslések alapján akár az 1500 főt is meghaladta.

A rendezvényről részletes információkat a tábor honlapján vagy Facebook oldalán találnak az érdeklődők.

(bzs,czg, gombaszög)Hagyj üzenetet