A Thália Színház jubileumi évadának darabjai

A Thália Színház jubileumi évadának darabjai

Az idén 45 éves kassai Thália Színházban megkezdődött a 2014/15-ös évadra szóló bérletek árusítása.

“Negyvenötödik ünnepi évadában a kassai Thália Színház a hagyományokhoz híven négy nagyszínpadi előadást kínál. Egy vendég és három saját produkció várja majd a jubileumi 2014/15-ös évadban is szórakozni vágyó, de a szellemi kalandokra is nyitott, kíváncsi nagyérdeműt. A repertoárra két zenés előadás – egy hamisítatlan broadway-i musical és egy bájos francia operett, valamint egy klasszikus magyar remekmű és egy provokatív ízig-vérig  kortárs dráma kerül.
Az ünnepi évad előadásai kivétel nélkül a boldogulásról, a mindennapok harcairól szólnak, álmok és valóság ütköznek össze banális és rendhagyó helyzetekben. Minden darab felteszi a kérdést: miért éri meg küzdeni, mikor hűséges magához az ember, amikor úgy él, ahogy lehet, vagy úgy, ahogy akar, amikor kompromisszumokat köt és sodródik inkább, vagy amikor kíméletlenül, bármin átgázolva próbálja megvalósítani céljait?
A néző, amit lát lehet kacagtató vagy sírnivaló, érzelmes vagy kegyetlen, gunyoros vagy lélekmelengető, legyen a helyszín a show biz világa vagy zajos városliget, mennyország vagy sivár hajléktalanszálló, apácazárda vagy milliomos negyed, amerikai próbaterem, francia színház, budapesti külváros vagy kassai utca, de mindig ugyanaz a téma, leküzdhető-e a kiszolgáltatottság, vagy a magunk kezébe vehetjük életünket. Élhetünk-e másként?” (thaliaszinhaz.sk)

A következő idény darabjairól bővebben a színház honlapján olvashatnak az érdeklődők.

-rozsnyovidek.sk

thalia berlet



Hagyj üzenetet