Alternatív forrásteremtési technikák a gyakorlatban

A Dél-Szlovákiában működő civil szervezetek tevékenységük finanszírozása érdekében ritkán alkalmazzák azokat az újszerű adománygyűjtési technikákat, amelyek használata Lengyelországban, Csehországban mindennapos dolognak számít, és Szlovákia, illetve Magyarország nagyvárosaiban is gyakran előfordul. Ez derült ki az „Alternatív forrásteremtési technikák a gyakorlatban” című, a Nemzetközi Visegrádi Alap által finaszírozott projekt elemzéséből. A programban, mely 2014 januárjában indult és december végén zárul, a Gömöri Ifjúsági Társaság (GIT) is részt vett.

DSC02896
Az öt országot felölelő kezdeményezés a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület irányításával valósul meg. Lengyelországból a varsói székhelyű Fundacja Dobra Sieć, Csehországból a České centrum fundraisingu (Prága), Ukrajnából pedig az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda (Ungvár) vesz részt a projektben.

Nemzetközi-Visegrádi-Alap
A projekt megvalósítói a közös munka eredményeként olyan információkat és tudást szeretnének közvetíteni a szervezeteknek, amelyet gyakorlati munkájuk során is fel tudnak használni, ezzel elősegítve a társadalom építését, a különböző forrásteremtési technikák sikeres alkalmazásával.

DSC02799

A projekt keretében megjelenő közös kiadványban gyakorlati jó példák mellett az együttműködő országok civil szektorának helyzetelemzéséről is képet kap az érdeklődő. A kiadvány év végéig jelenik meg nyomtatott formában, mely minden együttműködő szervezet honlapján is elérhetővé válik.

GIT, fotó: www.civilhazveszprem.hu