Schwarzenberg Gombaszögön: A Beneš-dekrétumokat megtartani butaság

Schwarzenberg Gombaszögön: A Beneš-dekrétumokat megtartani butaság

A Gombaszögi Nyári Táborba szerdán kiemelt vendég érkezett, a volt cseh külügyi miniszter, diplomata, politikus Karel Schwarzenberg, aki majd egy órán át beszélgetett Földváry Istvánnal, a Közbeszéd szerkesztőjével.
A tartalmas beszélgetés időrendi sorrendben kalauzolta el a hallgatóközönséget a politikus érdekes életútján, viszont emellett nem hiányozhattak az aktuálpolitikai kérdések sem, és az előadás végén teret kapott a közönség is.

DSCF4772
Schwarzenberg ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: őszintén beszélt nehéz fiatalkoráról, nyíltan kinyilvánította véleményét az orosz-ukrán konfliktusról, és nem maradhatott ki természetesen a Beneš-dekrétumok kérdése sem, mindez megfűszerezve a Schwarzenbergre jellemző cseh szarkazmussal és iróniával.

DSCF4775
A beszélgetést követően a tábori kávézó teraszán exkluzív élő interjút adott az egyetlen csallóközi underground rádiónak, a Tollas Rádiónak és a gombaszögi Médiasátornak is.

DSCF4780
Schwarzenberg a Beneš-dekrétumokról, a szlovák kettős állampolgárság kérdéséről és a gömöri Ajnácskő falujához fűződő viszonyáról is beszélt. A cseh politikus kifejtette, bízik a fiatal generáció erejében, amely képes lesz arra, hogy a múlt bűneit valamilyen úton korrigálja. Schwarzenberg arról is beszélt, hogy a szlovák állampolgárságról szóló törvény teljes egészében értelmetlen egy olyan közös európai állam felé haladó Európai Unióban, ahol a határok egyre inkább elmosódnak.
Az interjú teljes egészében megtekinthető a tábor honlapján és Facebook oldalán. A weboldalon a vasárnapig tartó rendezvény teljes programja is elérhető.

– GNYT

Portálunk idén is a Gombaszögi Nyári Tábor médiapartnere.

Képgaléria:

Kapcsolódó írásaink:

DSCF4746

Kihívások, sikerek, kudarcok – beszélgetés a roma integrációról

Fejezetek a Gombaszögi Nyári Tábor első napjából

Esti koncert mese helyett

Gombaszög: Erős kezdés Krasznahorkaváralján!

Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor



Hagyj üzenetet