Ismét messze szárnyalt a Selye János Egyetem Nyílt Napja

Ismét messze szárnyalt a Selye János Egyetem Nyílt Napja

A várakozásokat felülmúlva az idei nyílt napos rendezvényen több mint 600 érdeklődő fordult meg a Selye János Egyetem Konferencia-központjában. Tóth János rektor úr ünnepi köszöntőjében az egyetem eredményeit és az elmúlt év fejlődéseit méltatta, ezt követően Csiba Peter rektorhelyettes úr a programot ismertette.

A köszöntők után a karok előadásai következtek, melyek nagy érdeklődésnek örvendtek. A Matematika és Informatika Tanszék termében az érdeklődők robotokkal és drónokkal is találkozhattak, valamint számos informatikai különlegességet is megtekinthettek és ki is próbálhattak.

1

A tanszékek mellett a kollégiumok, a hallgatói önkormányzat, a könyvtár és a mobilitás programok standjai is fél kilenctől várták a korábban érkezőket. A segítőkész aktivisták kiosztották a kiadványokat a látogatóknak, akik ezek segítségével tudtak tájékozódni a konferencia-központban. A leglátványosabbak közé tartozott a Kémia- és a Biológia tanszék pultja. Előbbinél lehetőség volt gyurmát gyártani, lángra lobbanni, utóbbinál pedig állati koponyák is előkerültek. A könyvtár hatalmas, vaskos könyvekből állított fel ideiglenesen egy igazi könyvespultot, ahol azt kellett megtippelni, vajon hány oldalas lehet egy-egy könyv? Az Óvó- és Tanítóképző Tanszék munkatársai origamival várták a játékos kedvűeket, míg a Közgazdaságtan és a Menedzsment Tanszék egy falra vetített játék segítségével osztotta ki nyereménytárgyait.

3

Aki nem járt sikerrel a standoknál, betérhetett a Karrier-tanácsadó Központ által berendezett terembe, ahol a szerencsekerék megpörgetése után juthatott különböző egyetemi logós ajándéktárgyakhoz. Itt volt megtekinthető az a fotókiállítás is, melyet a diplomások beküldött képeiből állítottak össze, míg a folyosón az eddigi egyetemi napok legjobb képei kerültek kiállításra.

6
A nap a tavalyihoz hasonlóan az egyetem távolabbi épületeinek megtekintésével zárult, ahova kisbuszokkal szállították az érdeklődőket, így a kollégiumokat, osztálytermeket testközelből is megnézhették a diákok.

4

Az egyetem egységességét a nyílt nap díszlete is tükrözte, amely sokat fejlődött az előző évhez képest. A szervezők által kiírt szlogen, miszerint „Jól jársz, ha ide jársz!” hitelesen mutatott az egyetem színeiben pompázó táblákon, szórólapokon és ajándéktárgyain is!
A nyílt napon készült fényképek az egyetem Facebook oldalán tekinthetők meg!

2

  • SJE KTK


Hagyj üzenetet