Ők már biztosan ott lesznek Gombaszögön!

Két hónap múlva, július 12-én veszi kezdetét a Gombaszögi Nyári Tábor, Felvidék legnagyobb fesztiválja és szabadegyeteme. A napokban már nyilvánosságra került néhány zenekar neve, akik majd a nagyszínpadon lépnek fel az egyhetes rendezvény során. Péterfy Bori, a PASO, a Halott Pénz és még jó páran már biztosan ott lesznek Gombaszögön.

Az utóbbi napokban már ismerté váltak a tábor első felének nagyszínpadi fellépői. A rendezvény szervezői, a korábbiakban megszokott módon, idén is a magyar könnyűzene legjobbjait hívták meg Gombaszögre.

Már a nulladik napon (július 12., kedd) sincs szó bemelegítésről, a zenészek rögtön a húrok közé csapnak. Az este fellép a párkányi jóvilágvan: az együttes a legismertebb szlovákiai magyar formációk közé tartozik, a nevük már szinte összeforrt a Gombaszögi Nyári Táborral, és a legutóbbi két tábor himnuszát is a szóban forgó zenekar jegyzi. Őket a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company követi, akiket leginkább a magyar rádiókban is játszott Elviszlek című szám által ismerhetünk.

Szerdán (július 13.) a koncertek sorát Péterfy Bori együttese kezdi. A Krétakör alternatív színház művészeként is ismerté vált Bori a könnyűzene világát is meghódította, például a Hajolj bele a hajamba, vagy a Vámpír című számokkal. Őket követi a már negyedévszázados születésnapját ünneplő Korai Öröm, akik világzenét, pszichedelikus és progresszív rockot is játszanak.

Csütörtökön (július 14.) ismét egy olyan együttest üdvözölhetnek a táborlakók, akik már többször megfordultak Gombaszögön: ők a Magashegyi Underground, Bocskor Bíborka vezetésével. A Szeplős váll, a Metróhuzat vagy az Árnyékok című dalaik szervesen hozzátartoznak a tábor alaphangulatához. Bíborkáék után a Halott Pénz folytatja a bulit. A Valami van a levegőben kezdetű számuk óriási sláger lett, de a Darabokra törted a szívem és a Majd című dalaikat sem kerülhették meg a rádióhallgatók az utóbbi hónapokban.

A pénteki (július 15.) estét a Pannonia Allstars Ska Orchestra nyitja. Ahogy a nevük is mutatja, alapvetően ska műfajú muzsikára számíthatunk, de stílusuk valódi zenei Babylon. Találhatunk benne jazzt, dubot, és népzenét is. Őket követi az utóbbi idők egyik legmenőbb együttese, a Margaret Island, akik remélhetőleg az Eső című számukkal már jó előre elijesztik a fellegeket a gombaszögi völgyből!

És ez még nem minden!

A zenei program tartogat még meglepetéseket, nem csak a hétvégét illetően. A hétköznapok már említett fellépőit is követik még más zenekarok. Érdemes hát követni a tábor honlapját és Facebook-oldalát egyaránt, hogy senki ne maradjon le az aktuális információkról!

1

Aki már most kedvet kapott a táborhoz, az elővételben megválthatja a jegyét a gombaszog.sk/jegyek oldalon. A szervezők a belépők terén is készültek meglepetésekkel és kedvezményekkel! A tábor hűségprogramjának keretében az előző év táborlakói egy eurós jeggyel vehetnek részt a rendezvényen, ha két olyan táborozót hoznak magukkal, akik 2016-ban járnak először a Gombaszögi Nyári Táborban. Ahogy a múltban, a tábor szervezői idén is két járás lakóinak ingyenes jegyet biztosítanak. Idén a Lévai és a Tőketerebesi járás lakóinak kedvez a szerencse. A szervezők ezzel is segíteni szeretnék a régiók lakóit abban, hogy könnyebben találják meg az útjukat a magyar kulturális rendezvények felé.
A rendezvény idei évadjának talán legnagyobb szenzációja, hogy Gombaszög hazatért, vagyis a rendezvény visszaköltözött arra a helyre, ahol sok-sok évtizede megalapították és ahonnan a nevét is kapta. Az idei tábort tehát a gombaszögi völgyben rendezik meg, egy merőben más, de mégis festőien szép és különleges természeti adottságú környezetben. Elég, ha csak a világhírű cseppkőbarlangra gondolunk, amely a tábor területéről nyílik.

További információk a 2016-os Gombaszögi Nyári Táborról a hivatalos honlapon olvashatóak. Térjünk haza együtt Gombaszögre!

  • GNYT

Egyre szépül a gombaszögi völgy – táborodik…

Vegyél részt te is Gombaszög építésében! – a nyári tábor szervezőinek felhívása