Kommentált tárlatvezetéssel zárult a Rozsnyói Radiálisok ötéves rendezvénysorozata

Kommentált tárlatvezetéssel zárult a Rozsnyói Radiálisok ötéves rendezvénysorozata

A Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában augusztus 30-án kommentált tárlatvezetés zajlott Andrej Dúbravský & Ryosuke Kurosaka – Rurálna epopej című kiállításának zárórendezvénye keretében. Az eseményt, mely a Fond pre podporu umenia (a művészetet támogató alap) támogatásával valósult meg, a múzeum mellett működő OZ Medza (Medza polgári társulás) szervezte.

Az érdeklődőket a kiállítás kurátorai, Silvia L. Čúzyová és Noro Lacko vezették körbe a tárlaton – számolt be Badin Gabriella, a múzeum munkatársa. Elsősorban az alkotók képzőművészetében rejlő különlegességekre mutattak rá: kölcsönös művészi kapcsolatukra, valamint a műveikben látható hasonlóságokra, illetve ellentétekre. A tárlatvezetés különleges részeként bemutatták Andrej Dúbravský kortársainak alkotásait, akikkel nemcsak együtt végezték tanulmányaikat, hanem új szellemiséget vittek a kortárs festészetbe, ezzel befolyásolva a képzőművészet további irányvonalát Szlovákiában és a világban. A beszélgetés baráti, kamara jellegű környezetben, a művek között zajlott.
A kurátori kettős ezzel a rendezvénnyel befejezte a Rozsnyói Radiálisok jelentős, ötéves ciklusát – nyilatkozta Badin Gabriella. További együttműködésük Galériánkkal lazább formában folytatódik majd, melyről folyamatosan értesítjük az érdeklődőket. Örülünk annak, hogy készséggel áldozták idejüket és tudásukat intézményünknek, és ezzel hozzájárultak a modern képzőművészet megismertetéséhez Rozsnyón és a régiónkban.

  • pr-i, rozsnyovidek/fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum


Hagyj üzenetet