Álmok, színek, életek – Jozef Peniaško fotókiállítása

Álmok, színek, életek – Jozef Peniaško fotókiállítása

Ne zavarjátok az álmaimat! címmel nyílt meg augusztus 8-án Jozef Peniaško fotókiállítása Rozsnyón, a Gömöri Művelődési Központ székházában. Az eseményt Marieta Roxerová és Peter Henriczy zenés bevezetője után az intézmény munkatársa, Anežka Kleinová nyitotta meg.

Maga a kiállító művész is szólt a megjelentekhez, majd magyarországi barátait magyar nyelven üdvözölte. Elmondta, a fényképek elnevezésénél gyakran használ idézeteket vagy ismert emberektől kölcsönzött címeket, kiállítása megnevezésénél ezúttal Arkhimédész ismert mondását értelmezte újra. A képei álmok erről a világról, arról, hogy milyen volt, milyen lehetne a világ, illetve az álmokba való menekülést is jelentik. Mesélt egykori önmagáról, a kisfiúról, aki fényképezőgépekről álmodozott, aki az álmait tovább álmodja és most éppen a közönség elé tárja. Álmodjanak velem, nézzék meg a képeket! – invitálta a jelenlévőket megkapó, fekete-fehéren is sokszínű, máskor élénk színvilágú, egy-egy portréval egész életet elmesélő fotóinak megtekintésére Jozef Peniaško.

A fotókiállítás 2018. szeptember 7-ig tekinthető meg a Gömöri Hagyományok Házában (Betléri utca 8.) munkanapokon 9.00-től 15.00 óráig, illetve más időpontokban előzetes egyeztetés alapján.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet