Új elnök a Diákhálózat élén

Új elnök a Diákhálózat élén

Idén már 31. alkalommal került megrendezésre a Hallgatói Parlament április 5. és 7. között. Ez alkalommal a cseh fővárosban, Prágában gyűltek össze a Diákhálózat tagszervezetei. A Hallgatói Parlament évente kétszer ülésezik. Ebben a két napban a tagszervezetek, illetve a Diákhálózat elnökségének képviselői megtárgyalják az elmúlt időszak közéleti, kulturális, oktatásügyi eseményeit, kérdéseit. Ez alkalommal többek között a köztársasági elnök-válaszatás illetve a Lex DAC is terítékre került.

A gyűlés tisztújítással zárult, amelyen új elnök avattatott. Ezt a felelősségteljes posztot immáron négy éve Kotiers Róza töltötte be. Az elnöki pozíciót Leczkési Zoltán érdemelte ki, aki megköszönte elődje munkáját és örömmel fogadta jelölését. Az elnök első intézkedése a Himnusz közös éneklése volt, amellyel a már fentebb említett Lex DAC-ra reagált.

A Diákhálózat elnökségének részben megújult névsora: Leczkési Zoltán – elnök, Kabai Tamás – belügyi alelnök, Pál Ádám – külügyi alelnök, Rigó Orsolya – gazdasági alelnök, Bugár Zsófia – marketing alelnök, Czáboczky Szabolcs – sajtóreferens, Csobády Csilla – a Felvidéki Tudományos Diákkonferencia koordinátora, Fodor Péter – a Gímesi Művelődési Tábor főszervezője, Szászi Fanni – a Felőoktatási Tájékoztató Körút koordinátora, Nagy Csaba – ellenőr, Mihály Dávid – Angolul tanuló falvak koordinátora, Lajos Petronella – a SzakGyak koordinátora, Balog Krisztián – DiNaMit-koordinátor.

Az elnökségből távozott: Kotiers Róza – elnök, Szabó Ádám – belügyi alelnök, Leczkési Zoltán – Angolul tanuló falvak koordinátora. A Diákhálózat új elnöksége és a tagszervezetek képviselői hálás köszönetüket fejezték ki a leköszönők munkájáért.

  •  Kiss Réka


Hagyj üzenetet