Felhívás: A következő tanévre szóló Boldog Iskola és Óvoda pályázat

Felhívás: A következő tanévre szóló Boldog Iskola és Óvoda pályázat

A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdet magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Óvoda, Boldog Iskola és Örökös Boldog Óvoda, Örökös Boldog Iskola cím elnyerésére és megtartására. A pályázati űrlap beküldésének határideje 2020. június 30.

Az alapítvány egyik kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás, általános és középiskolás korosztály számára kidolgozott Boldogságóra programmal” – olvasható a boldogiskola.hu honlapon. A programba már több mint 7000 csoport regisztrált.

A Boldog Óvoda és Boldog Iskola cím egy tanévre szól, jelen pályázati időszakban a 2020/2021-es tanévre szóló címre pályázhatnak az óvodák, általános iskolák, középiskolák, kollégiumok, gyermekotthonok. Az elnyert címet igazoló oklevél mellé minden, újonnan csatlakozó intézmény szakmai felkészítő csomagot kap ajándékba az alapítványtól, a tanév során pedig további programok, pályázati lehetőségek, tábor, jótékonysági kampány, kiegészítő szakmai anyagok várják az óvodákat, iskolákat. A programban már résztvevő intézmények a cím megtartására, illetve örökös cím elnyerésére pályázhatnak.

A program a gyerekek életének minden területére pozitív hatással van. „A Boldog Óvoda és Iskola programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. Ma már az ELTE PPK által tudományosan is igazolt programot fejlesztettünk ki, mely a pozitív pszichológia módszereire épül, ami mind a diákok, mind a tanárok jól-létével foglalkozik, és ahol lehetőség van a szülőket is bevonni a programba. Nem a tudás terhére dolgoztuk ki a programot, hanem annak kiegészítéseként, ahol az a cél, hogy a hagyományos tudásátadást és az életben szükséges kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk az iskolai oktatásban.”

A pályázattal kapcsolatos részletes információk és űrlapok a boldogiskola.hu oldalon érhetők el.

– pr-i, rozsnyovidek



Hagyj üzenetet