Mégis marad az ingyenes belépés a múzeumokba

Mégis marad az ingyenes belépés a múzeumokba

A Szlovák Nemzeti Múzeum úgy tájékoztatott, megszüntetik az ingyenes múzeumi belépést a hónap első vasárnapján. A kulturális minisztérium azonban cáfolta a hírt, így holnap, azaz június 7-én mégis díjmentes a múzeumlátogatás. 

A Szlovák Nemzeti Múzeum csütörtökön tudatta a sajtóval, hogy a kulturális minisztérium utasítására megszüntetik az ingyenes belépést az állami fenntartású múzeumokba és galériákba a hónap első vasárnapján. A következő nap viszont a kulturális tárca már azt nyilatkozta, maradnak az ingyenes vasárnapok.

Natália Milanová kulturális miniszter közösségi oldalán megjelent bejegyzésében leírta, mennyire örül annak, hogy újra megnyitottak a múzeumok, és már ezen a vasárnapon ingyen látogathatók. “Sajnos, a Szlovák Nemzeti Múzeum a minisztériummal való egyeztetés nélkül hozta nyilvánosságra az ingyenes vasárnapok megszüntetéséről szóló információt” – közölte Milanová. “Éppen ellenkezőleg, a kulturális tárca megfontolja, hogy a jövőben bővíti az ingyenes belépéseket a múzeumokba és galériákba.”

  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: SzNM BM


Hagyj üzenetet