XIV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál – felhívás

XIV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál – felhívás

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszerszervezők a koronavírus-járvány miatt idén is a virtuális térben szervezik meg a Kaszás Attila Versmondó Fesztivált a Kárpát-medence magyar tanulói részére. Május 30-ig három kategóriában várják a versenyzők jelentkezését.

A sajnálatosan fiatalon elhunyt felvidéki származású kiváló színművész, Kaszás Attila emlékének szentelt versmondó fesztivált a járványhelyzet miatt 2021-ben is online formában tudjuk megvalósítani – olvasható a pedagógusszövetség honlapján. A megmérettetés célja változatlan, bemutatkozási lehetőséget biztosítani a tehetséges versmondó diákok számára, valamint ráirányítani a figyelmet a klasszikus és az egyetemes magyar költészetre.

A versmondók három kategóriában jelentkezhetnek: az I. kategóriába az alapiskolák 1.- 4. osztályos tanulói, a II. kategóriába az 5. -9. osztályos tanulók és nyolcosztályos gimnáziumok 1.– 4. osztályos tanulói, a III. kategóriába pedig a középiskolás diákok tartoznak.

    Egy szabadon választott és egy kötelező vers videójával lehet nevezni

A versmondók két videófelvétellel neveznek, egy tetszés szerinti költeménnyel és a kötelezően választott verssel, melyet Zelk Zoltán, Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János életművéből kell választaniuk a versenyzőknek. Jelentkezni a 2 videófelvétel elküldésével és az online jelentkezési lap kitöltésével lehet. A két, külön-külön max. 3 perces videófelvételt az elektronikus jelentkezési lap kitöltésekor szükséges feltölteni az erre kijelölt pontban. Jelentkezni az alábbi linken lehet: NEVEZÉS. A szervezők a jelentkezés sikerességéről visszajelzést küldenek a nevező által megadott értesítési e-mail címre, ezért ügyeljenek az e-mail címük pontos feltüntetésére. Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek: Novák Monika, novakmonika.szmpsz@gmail.com, Vörös Mária, voros.maria@gmail.com.

A fődíj a Kaszás Attila-díj

A neves magyarországi és hazai színművészekből álló szakmai zsűri az elődöntőben a versenyzőket a beküldött videók alapján korosztályonként minősítő sávokba (arany, ezüst, bronz) sorolja. Minden pályázó névre szóló emléklapot kap. Az aranysávba besorolt versenyzők a döntőbe jutnak, majd a teljes bírálóbizottság dönt a díjak odaítéléséről. A fődíj a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Kaszás Attila Közhasznú Alapítvány által alapított Kaszás Attila-díj. Az eredményről 2021. június 30-ig a feltüntetett e-mail címen tájékoztatják a verseny résztvevőit.

  • forrás, fotó: SZMPSZ


Hagyj üzenetet