A kormány jóváhagyta a járások fertőzöttség szerinti felosztását – a Rozsnyói bordó besorolású lett

A kormány jóváhagyta a járások fertőzöttség szerinti felosztását – a Rozsnyói bordó besorolású lett

A COVID automata értelmében jövő hétfőtől (március 29.) 14 járás lesz fekete besorolású, ezekben negyedfokú riasztás lesz érvényben. 58 járás bordó, 7 pedig piros besorolású lesz. Ami az egész ország besorolását illeti, Szlovákia továbbra is fekete fázisban van. A kormány a szerdai ülésén jóváhagyta a járások COVID automata, illetve a fertőzöttség mértéke szerinti felosztását – számolt be a TASR hírügynökség.

Jövő héttől fekete besorolású lesz a Csacai, Gölnicbányai, Illavai, Korponai, Kiszucaújhelyi, Losonci, Miavai, Vágújhelyi, Poltári, Poprádi, Rózsahegyi, Trencséni, Stubnyafürdői és Zsolnai járás.

Harmadfokú, bordó riasztás lesz érvényes a legtöbb járásban, köztük az öt pozsonyi, a négy kassai járásban, a déli járások közül pedig a Dunaszerdahelyiben, a Galántaiban, a Kassa-vidékiben, a Komáromiban, a Nagymihályiban, a Nagykürtösiben, a Rimaszombatiban, a Rozsnyóiban, a Szenciben, a Tőketerebesiben és a Vágsellyeiben.

Hét járásban másodfokú, piros riasztás lesz érvényben. A déli járások közül a Lévai, a Nyitrai és az Érsekújvári tartozik ebbe a kategóriába.

  • forrás: tasr


Hagyj üzenetet