Keddre 15 fokkal is csökkenhet a hőmérséklet az országban

Keddre (április 13.) virradó éjszaka erős szél kíséretében hidegfront éri el az ország területét, egyik napról a másikra akár 15 Celsius-fokkal csökkenhet a hőmérséklet – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Besztercebánya és Kassa megyében körülbelül 10 fokkal hűl le a levegő. Hétfőn napközben még 15-22 fokos csúcsérték várható, kedden viszont 0 és 14 fok között alakul a nappali hőmérséklet. „A front mögött hideg, sarki eredetű légtömegek érik el térségünket, szeles, hideg idő lesz, néhol a napi hidegrekord is megdőlhet” – tette közzé a meteorológiai intézet.

Ez a hidegfront jelentősen eltér attól, mint amiben a múlt héten volt részünk. „A légtömegek lassú, hullámzó áramlása jellemzi, jelentős csapadék kíséretében. A csapadék is több hullámban érkezik, azt egyelőre nem lehet megbecsülni, hogy ezek pontosan mikor érkeznek, és mennyire kiadós esőt hoznak” – folytatódik a közlemény. A meteorológusok számításai szerint péntekig (április 16.) az ország nagy részén valószínűleg 20 és 50 milliméternyi csapadék fog esni, kivételes esetekben akár 70 milliméter – számolt be az előrejelzésről a TASR hírügynökség.

„Északon hó formájában érkezik a csapadék, 10-30 centiméternyi hó hullhat, egyes területeken még több” – részletezte az SHMÚ. Elvétve az alacsonyabban fekvő területeken is havazhat, de a hó itt nem marad meg.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Csütörtökön Kassa megyei útjain is tüntetni fognak a gazdák
Az influenzajárvány miatt 75 iskolát és óvodát kellett bezárni Kassa megyében
Állandó képzőművészeti tárlattal és interaktív műteremmel gazdagodott a felújított Galéria