Megnyitják a harmadosztályú határátkelőket

Megnyitják a harmadosztályú határátkelőket

Péntek (július 9.) reggel megnyílik minden harmadosztályú volt határátkelő, a kihelyezett útakadályokat eltávolítják – tájékoztatta csütörtökön a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A határforgalmat és az óvintézkedések betartását a rendőrség a kormány szerdai (július 7.) döntésével összhangban a hadsereg, a pénzügyőrség, illetve az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) tagjaival közösen fogja ellenőrizni. A rendőrség egyben felhívta a figyelmet, hogy péntek reggel 6 órakor hatályba lép a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának (ÚVZ) legfrissebb rendelete, amely az állampolgárok karanténkötelezettségének feltételeit szabályozza.

A rendőrségi közlemény szerint az első és másodosztályú határátkelőkön tartós, a kisebb, harmadosztályú átkelőkön rendszeres ellenőrzéssel kell számolni.

A rendőrség felszólította az állampolgárokat, hogy az átkelés előtt készítsék elő a szükséges dokumentumokat, illetve a mobiltelefonjukat a megfelelő digitális igazolásokkal, így segítve elő a folyamatos áthaladást. Bárdyová elmondása szerint a legfontosabb az eHranica rendszerbe való regisztráció igazolása, illetve a beoltottak esetében az oltási igazolvány. “A rendőrök mobil leolvasó berendezések segítségével is ellenőrizni fogják az uniós, digitális COVID-igazolványokat” – tette hozzá.

  • forrás: tasr, fotó: Facebook


Hagyj üzenetet