A harmadik oltásra jelentkezők regisztráljanak az elektronikus váróterembe – javasolja a minisztérium

A harmadik oltásra jelentkezők regisztráljanak az elektronikus váróterembe – javasolja a minisztérium

Az egészségügyi minisztérium azt javasolja azoknak, akik szeretnék megkapni a harmadik oltást, hogy jelentkezzenek be az úgynevezett elektronikus váróterembe (Čakáreň) és kérjenek konkrét időpontot. Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője szerint nagy az érdeklődés, már 400 ezren megkapták a harmadik oltást.

Az érdeklődők a www.korona.gov.sk vagy a vakcinacia.nczisk.sk oldalon regisztrálhatnak a váróterembe, majd konkrét időpontot kapnak, ezzel elkerülhetik az oltóponton való várakozást. A jelentkezés megkönnyíti az oltás szervezését és a vakcinák kiszállításának megtervezését.

Regisztráláskor a megyét és a járást kell megjelölni, ahova oltásra jelentkezik az adott személy. Több járást is meg lehet jelölni, úgy nagyobb az esély korábbi időpontot kapni. „De mindenki csak olyan járásokat jelöljön be, ahová valóban el tud utazni az oltás miatt” – figyelmeztet a minisztérium.

A regisztrálás ügyében a minisztérium ügyfélközpontját is fel lehet hívni a 0800 174 174 számon, külföldről a +421 222 200 910 vagy a 02/32 35 30 30-as számon. Ezt a lehetőséget azoknak ajánlják, akik nem tudnak elektronikus úton regisztrálni. A minisztérium emlékeztetett, hogy az ügyfélközpont kapacitásai végesek, ezért nehéz odatelefonálni.

A harmadik oltást a körzeti orvos is beadhatja.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet