Már az összes, lélegeztetőgéppel felszerelt ágy foglalt a kassai egyetemi kórházban

Már az összes, lélegeztetőgéppel felszerelt ágy foglalt a kassai egyetemi kórházban

Kizárólag az akut állapotban levő, sürgős orvosi ellátásra szoruló betegeket fogadják a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban (UNLP). Monika Krišková, a kórház szóvivője arról tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy az összes, lélegeztetőgéppel felszerelt ágy foglalt a kórházban.

„Az Sznf (SNP) utcai intézményben is kénytelenek voltunk korlátozni az egészségügyi ellátást, csak a koronavírussal nem fertőzött, akut állapotú, sürgős ellátásra szoruló pácienseket fogadjuk” – mondta Ján Slávik, a kórház főigazgatója. A Rastislav utcai egészségügyi intézmény COVID-kórház, hetek óta kizárólag koronavírus-fertőzötteket kezelnek itt.

Jelenleg 271 fertőzött fekszik ebben a kórházban, 19 üres ágy van még. A lélegeztetőgéppel felszerelt (UPV) ágyak 100 százalékban foglaltak, 15 mesterséges lélegeztetésre szoruló pácienst kezelnek a részlegen.

Az egyetemi kórházban a COVID-19-fertőzéssel kórházba került páciensek átlagéletkora 60 év. „Fiatalabbak is vannak lélegeztetőgépen, többségük 45 és 60 év közötti, de vannak 23 vagy 30 éves, kritikus állapotban lévő betegeink is” – magyarázta Ľuboslav Beňa, a kórház ügyvezető igazgatója. Elmondása szerint a betegek 80 százaléka nincs beoltva, eddig csak egy teljesen beoltott személy került lélegeztetőgépre.

  • forrás: tasr, fotó: UNLP


Hagyj üzenetet