A polgármesterek egyetértenek az iskolák bezárásával a Rozsnyói járásban

Rozsnyó és Dobsina polgármestere helyesli, hogy a Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) a járás összes középiskolájában és az alapiskolák felső tagozatán elrendelte a tantermi oktatás szüneteltetését. A két polgármester a TASR-nek megerősítette, hogy érzékelhetően romlani kezdett a helyzet az iskolákban.

„Teljes mértékben egyetértek a döntéssel, sőt javasolnám az alsó tagozat bezárását is. Szerintem előbb-utóbb egyébként is sor kerül erre. Persze népszerűtlen döntésről van szó, de úgy vélem, nem lesz más lehetőség” – jelentette ki Ján Slovák, Dobsina polgármestere.

Osztja véleményét Michal Domik, Rozsnyó polgármestere, aki szintén arra figyelmeztetett, hogy az iskolákban egyre inkább terjedt a vírus. „Először csak egy osztályt kellett bezárni, aztán még egyet, aztán további iskolák jelentkeztek. Egyre nőtt az esetek száma” – mondta Domik.

Bezárnak a középiskolák és az alapiskolák felső tagozatai a Rozsnyói járásban

A járásban hétfőtől átmenetileg szünetel a tantermi oktatás a felső tagozaton és a középiskolákban, ugyanis a fertőzések több mint harmada a gyerekek és a diákok körében jelentkezett.

„Folyamatosan figyeljük a helyzet alakulását az alsó tagozaton, itt szükség szerint, külön-külön döntünk egyes osztályok bezárásáról” – tájékoztatott a rozsnyói RÚVZ.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Az influenzajárvány miatt 75 iskolát és óvodát kellett bezárni Kassa megyében
OLVASNI JÓ! – Király Anikó: A balatoni sellő
Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja