Kupon helyett 300 euró jutalmat kaphatnak a beoltott idősek

Kupon helyett 300 euró jutalmat kaphatnak a beoltott idősek

Az időseket oltakozásra buzdító, 500 euró értékű kuponok helyett 300 euró készpénzt fizetnének a 60 évnél idősebbeknek, miután megkapták a harmadik adag oltóanyagot. Ezt a pénzt a nyugdíjasok bármire elkölthetnék. Ezenkívül már az első dózis felvételekor is kapnának ösztönző juttatást. Ezt Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter jelentette be a keddi sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint a módosítás egy kompromisszumos megállapodás eredménye.

300 euróval jutalmaznák azokat az idős lakosokat, akik a harmadik dózissal is beoltatták magukat. Ha valaki még csak az első adagot kapta meg, de karácsonyig felvenné a másodikat is, 200 euró jutalmat kapna. 200 euró járna azoknak is, akik december 24-ig regisztrálnak az oltásra, és legkésőbb 2022. január 15-ig megkapják azt.

A jutalmat postai utalvány, nem pedig kuponok formájában fizetnék ki, vagyis nem csak hotelekben, éttermekben, illetve néhány kiválasztott szolgáltatóegységben lehetne elkölteni, ahogy a korábbi javaslatban szerepelt. A pénzt a postán lehetne felvenni. Az eredeti tervtől való eltérést Matovič azzal indokolta, hogy a koalíció egy része és az ellenzék sem támogatta, hogy a negatívan érintett szolgáltató egységeket 500 millió euróval támogassák.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet