December 10-től megint tilos tömegrendezvényeket tartani

December 10-től megint tilos tömegrendezvényeket tartani

Péntektől (december 10.) tilos tömegrendezvényeket tartani. Ez a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának (ÚVZ) aktuális rendeletéből következik. A TASR hírügynökséget Daša Račková, az ÚVZ szóvivője tájékoztatott csütörtökön.

Kivételt képeznek a munkavégzéssel összefüggő rendezvények. Ezeken legfeljebb tíz személy vehet részt, kizárólag oltottak és gyógyultak. A szervezőnek be kell jelentenie, hogy tömegrendezvényt szervez.

A templomokban egyszerre legfeljebb 30 személy tartózkodhat. A másik lehetőség, hogy 25 négyzetméterre jut egy személy. Az esküvői szertartásokon és a keresztelőkön legfeljebb hat személy vehet részt (a szervezők nem számítanak bele ebbe a létszámba). A temetésekre nem vonatkozik létszámkorlát. Minden szertartáson fokozottan ügyelni kell a higiéniai előírások betartására, tilos például egyazon edényből innia több embernek, fertőtleníteni kell a használati tárgyakat.

A professzionális sportversenyeket csak nézők nélkül lehet megtartani, a sportolók és a szervezők számára kötelező a tesztelés.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet