A hónap végéig oltathatják be magukat az idősek, ha oltási bónuszt szeretnének

A hónap végéig oltathatják be magukat az idősek, ha oltási bónuszt szeretnének

Január végéig be kell oltatniuk magukat azoknak a 60 évnél idősebbeknek, akik oltási bónuszt szeretnének kapni. Az egészségügyi minisztérium figyelmeztet, hogy körülbelül még 250 ilyen regisztrált személy van az úgynevezett elektronikus váróteremben. Ezért azt javasolja, hogy ők több oltópontra is jelentkezzenek be, vagy az orvosuknál oltassák be magukat, hogy ne csússzanak ki az időből – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Zuzana Eliášová, a minisztérium szóvivője.

Kétdózisú vakcinánál annak jár a bónusz, aki január 31-ig beoltatja magát. „Aki egydózisú, Jannsen-vakcinával oltatta be magát január 15-ig, annak 2022. március 15-ig el kell mennie második oltásra is, és bármilyen vakcinával beolthatják” – tette hozzá Eliášová.

„A váróteremben körülbelül 250 hatvan évnél idősebb személy van, a többségük csak egy oltópontra regisztrálta magát, vagy már kapott oltási időpontot, de azt későbbre halasztotta” – közölte a tárca.

Arra is emlékeztet, hogy a regisztrálás önmagában nem elég az oltási bónuszhoz, ehhez a hónap végéig valóban el kell menni oltásra.

Az oltási bónuszról szóló törvényt tavaly decemberben fogadta el a parlament.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet