Az állam készül az omikron hullámra, Lengvarský szerint sok ágazatot fog sújtani

Az állam készül az omikron hullámra, Lengvarský szerint sok ágazatot fog sújtani

Az omikron hullám gyors és erős lesz és sok ágazatot fog sújtani – tájékoztatott Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter az egyes tárcák kedd (január 25.) esti koordinációs értekezletét követően. A minisztériumok képviselői arról számoltak be, hogyan készülnek az újabb járványhullámra és külföldi tapasztalatokat is megvitattak.

Az értekezletet Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter hívta össze az egészségügyi tárca kérésére. „A cél az volt, hogy felmérjük, mik a kilátások, milyen hatással lehet az omikron hullám az egyes ágazatokra, és milyen óvintézkedésekre van szükség” – mondta Lengvarský.

Az egészségügyi tárca szerint amit tenni lehet az omikron hullám ellen, az a minél több tesztelés, a home office, a találkozások korlátozása és az oltás. A járványhelyzetről bővebb tájékoztatást a kormány szerdai ülése után adnak.

Az egészségügyi minisztérium arra is készül, hogy egyre többen kerülnek kórházba, Lengvarský a szabályok betartására és óvatosságra intette az embereket.

„Ha valaki öt napot karanténban tölt, az még nem jelenti azt, hogy már nem fertőz” – mondta a friss rendelet kapcsán, és figyelmeztetett, hogy ezért a karantén után is reszpirátort kell hordani és tartani a távolságot.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet