Tovább javul a járványhelyzet az országban

Tovább javul a járványhelyzet az országban

Szlovákiában tovább javul a járványhelyzet. Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter úgy látja, hogy a következő hónapokban nem is fog romlani, sőt, további javulásra számít, közölte a szerdai kormányülést követően.

Hozzátette, hogy tovább csökkent a fertőzöttek és a kórházi kezelésre szorulók száma is, és kevesebben szorulnak gépi lélegeztetésre. A mentőket is kevesebbszer riasztják.

„A pozitívan tesztelt személy is egyre kevesebb, jelenleg 24 százalék körüli a pozitív teszteredmények aránya, ez az arány néhány héttel ezelőtt még 50 százalékos volt. A pozitív antigén tesztek száma is csökkenő tendenciát mutat” – tette hozzá a miniszter. A tárcavezető elmondta, hogy a várakozásoknak megfelelően a szekvenált minták csaknem 100 százalékában az omikron BA.2 változatát mutatták ki.

Jelenleg naponta átlagosan 75 beteg kerül kórházba, 901-re csökkent a kórházi ápolásra szoruló betegek száma – mondta Lengvarský. „A COVID-19 betegséggel kórházba kerülő betegek többségénél csak másodlagos diagnózis a koronavírus-fertőzés” – tette hozzá a miniszter. A heti fertőzési gyakoriság is csökken. A védőoltások iránt is egyre kisebb az érdeklődés.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet