Hőségriasztást adtak ki több déli járásra

Hőségriasztást adtak ki több déli járásra

Csütörtökön (július 14.) ismét nagyon meleg várható, helyenként 35 Celsius-fok is lehet. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) első- és másodfokú hőségriasztást adott ki. Az előrejelzés szerint nem lesz tartós a hőhullám, pénteken (július 15.) éjszaka lehűlés jön. A jövő hétre visszatér a kánikula, 30 Celsius-fok feletti értékek várhatók, tehát trópusi napok jönnek.

„Már szerdán meleg légtömegek kezdtek áramlani térségünkbe, ez az előző napon mért csúcshőmérsékletekkel összevetve világosan látható volt. Az ország déli részein szerdán több helyen meghaladta a hőmérséklet a 30 fokot, és a kora esti órákban folytatódott a meleg légtömegek áramlása” – írta közösségi oldalán az SHMÚ. A legmelegebb Királyfán (Kráľová pri Senci) volt, 32,6 fokot mértek.

Csütörtökön folytatódik a felmelegedés. Másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben 14-től 18 óráig a Pozsonyi, a Szenci, a Komáromi, az Érsekújvári és a Dunaszerdahelyi járás területén.

A Pozsonyi és a Nagyszombati kerület többi járásában, valamint a Nyitrai és a Besztercebányai kerület nagy részén elsőfokú riasztás lesz érvényes. Legalább 33-34 fok várható.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet