Első és másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben szerdán a hőség miatt

Szerda (július 20.) délután másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben a hőség miatt az ország legtöbb megyéjében, kivéve Eperjes és Zsolna megyét, ezekre a területekre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok. Csütörtökön (július 21.) még melegebb lesz, harmadfokú figyelmeztetést adnak ki – tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Szerdán 13 és 18 óra között 35 és 37 Celsius-fok között lesz a hőmérséklet Pozsony, Besztercebánya, Trencsén, Kassa, Nyitra és Nagyszombat megyében. „Az ilyen magas hőmérséklet nem megszokott ezeken a területeken, és egyesek szervezetét túlzottan megterhelheti a nagy hőség, ami veszélyes az egészségre” – figyelmeztet az SHMÚ. Eperjes és Zsolna megyében is 34 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön több területen, főleg az ország nyugati és déli részén, akár 39 Celsius-fok is lehet. Pozsony, Besztercebánya, Nyitra és Nagyszombat megye több járásában harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben – tájékoztat a TASR hírügynökség.

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) emlékeztetett, hogy az ilyen forróságban legalább másfél-három liter folyadékot kell meginni, és a gyerekeket is gyakran kell itatni. A legjobb, ha a kora reggeli és a kora esti órákban tartózkodunk a szabadban.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Sikeresen rajtolt Gombaszög
A gombaszögi fesztivál szervezőinek közleménye
Gömöri gasztrofesztivállal veszi kezdetét a Rozsnyói Kulturális Nyár