Barangolás a Szilicei-fennsíkon

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye Rozsnyó várossal együttműködve az Interaktív barangolások a Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményeiben című projekt keretében októberben bemutatja a múzeum természetrajzi gyűjteményének tárgyait.  Az ismeretterjesztő program az alapiskola felső tagozatos tanulóinak és a középiskolás diákoknak szól.

A rendezvény részeként túrát szerveznek a Szlovák-karszt legnagyobb fennsíkjára, a Szilicei-fennsíkra, bemutatva a legjelentősebb természeti látnivalókat, többek között a világ legalacsonyabban fekvő jégbarlangját, a Szilicei-jégbarlangot – tájékoztatott a múzeum. A tanulmányi kirándulásra Gordon Lászlónak a Szlovák-karszt növény- és állatvilágára összpontosító szakmai vezetésével kerül sor.

A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, mivel a résztvevők száma korlátozott. A foglalkozás körülbelül 8:00 órától 14:00-ig tart. A részvételi díj 3 €/diák szállítással együtt, illetve 1 € (saját közlekedés esetén).

Előzetes jelentkezés és információ: Mgr. Gabriella Badin, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0907 769 338, Mgr. Brigita Nagyová, e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk, tel.: 0944 786 722.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

Kerékpáron a baglyok nyomában – múzeumi tábor gyerekeknek
Július a Rozsnyói Bányászati Múzeumban
Az idei nyári szezonban zárva lesz az Andrássy Képtár