Eddig több mint 600 gyereket oltottak be sárgaság ellen Szepsiben és környékén

Eddig több mint 600 gyereket oltottak be sárgaság ellen Szepsiben és környékén

Több mint 600 gyereket oltottak be eddig sárgaság ellen a Kassa-vidéki járásban, Szepsiben, Jászón, Mecenzéfen és Somodiban – tájékoztattak a gyermekorvosok. A TASR hírügynökséget hétfőn tájékoztatta az oltás folyamatáról a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ).

„Szepsiben februárban tört ki a járvány, azóta összesen 149 esetben erősítették meg a hepatitis A megbetegedést, a múlt héten öt új fertőzöttet regisztráltak” – mondta Veronika Tarkovská, a SZK Közegészségügyi Hivatala járványügyi osztályának vezetője.

A szakember tájékoztatása szerint a RÚVZ munkatársai szigorúan ellenőrzik az érintett területeken elrendelt intézkedések betartását.

A hepatitis-járvány miatt április 6-án rendkívüli helyzetet hirdetett Szepsiben, valamint Mecenzéfen, Jászón és Somodibana Kassai Járási Hivatal vezetője.

A megyei tiszti főorvos rendelete értelmében a gyermekorvos utasítása alapján az említett négy településen be kell oltani az veszélyeztetett területeken élő, 15 évnél fiatalabb gyerekeket. Szepsiben külön rendeletet adtak ki a higiéniai intézkedésekkel kapcsolatban.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet