Eddig több mint 600 gyereket oltottak be sárgaság ellen Szepsiben és környékén

Több mint 600 gyereket oltottak be eddig sárgaság ellen a Kassa-vidéki járásban, Szepsiben, Jászón, Mecenzéfen és Somodiban – tájékoztattak a gyermekorvosok. A TASR hírügynökséget hétfőn tájékoztatta az oltás folyamatáról a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ).

„Szepsiben februárban tört ki a járvány, azóta összesen 149 esetben erősítették meg a hepatitis A megbetegedést, a múlt héten öt új fertőzöttet regisztráltak” – mondta Veronika Tarkovská, a SZK Közegészségügyi Hivatala járványügyi osztályának vezetője.

A szakember tájékoztatása szerint a RÚVZ munkatársai szigorúan ellenőrzik az érintett területeken elrendelt intézkedések betartását.

A hepatitis-járvány miatt április 6-án rendkívüli helyzetet hirdetett Szepsiben, valamint Mecenzéfen, Jászón és Somodibana Kassai Járási Hivatal vezetője.

A megyei tiszti főorvos rendelete értelmében a gyermekorvos utasítása alapján az említett négy településen be kell oltani az veszélyeztetett területeken élő, 15 évnél fiatalabb gyerekeket. Szepsiben külön rendeletet adtak ki a higiéniai intézkedésekkel kapcsolatban.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Szeptember óta 165 sárgaságos megbetegedést regisztráltak Kassán és környékén
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják
A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat