Május első felében zajlanak a középiskolai felvételi vizsgák

Az alapiskolások májusban felvételiznek a 2023/2024-es tanévre a gimnáziumokba, a szakközépiskolákba, a művészeti középiskolákba és a konzervatóriumokba. A tehetségvizsgákat kedden vagy szerdán tartják, a többi középiskolában május 4-én, illetve 5-én lesznek a felvételi vizsgák.

A második időpontot május 9-re és május 10-re tűzte ki az oktatási minisztérium, a tehetségvizsgákat pedig május 11-re, illetve – a jelentkezők számának függvényében – május 12-re és május 15-re.

A középiskolák igazgatói május 19-én teszik közzé a felvételi vizsga eredményeit az iskolai faliújságon és az iskola honlapján. A diákokat vagy a törvényes képviselőjüket legkésőbb május 24-ig írásban értesítik.

A következő forduló az első évfolyamba még felvehető tanulók számára – kivéve a nyolcosztályos középiskolákat – június 20-án lesz.

A sportközépiskolákban két szakaszban rendezik meg a tehetségvizsgát. Az első szakasz március 21-től április 14-ig lezajlott, a második fázis, az egészségügyi alkalmasság ellenőrzése kedden, illetve május 3-án vagy 11-én, majd május 12-én és 15-én (második időpont) lesz.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com

 

Related Posts

IX. Felvidéki Tehetségnap – az iskolák jelölhetik legtehetségesebb diákjaikat
Nyári brigádmunkát kínál diákoknak a múzeum
A Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának versíró pályázati felhívása diákok részére