Gombaszögi Nyári Tábor: Idén már környzetbarát csomagolású ételek várják a fesztiválózókat

Gombaszögi Nyári Tábor: Idén már környzetbarát csomagolású ételek várják a fesztiválózókat

Gombaszög szervezője, a Sine Metu Egyesület és a Greenstic Europe örömmel jelentik be, hogy 2023-ban először kizárólag környezetbarát, lebomló éttermi csomagolásban szolgálják ki a fesztivál látogatóit – tájékoztatták portálunkat a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői.
Az együttműködés keretében a fesztivál vendéglátó partnerei a helyszínen vehetik át a környezetbarát étkészleteket, melyek műanyag nélkül szolgálják a bulizókat. “Gombaszög és a mögötte álló szellemiség már számtalanszor bizonyította, hogy fontosnak tartja a környezetvédelem és a fenntarthatóság ügyét, ezért hajlandók vagyunk áldozni is. Őszintén hisszük, hogy vendégeink, fiatalok és idősebbek nyitottak a környezet védelmére, ezért utat kívánunk mutatni. A már 11 éve működő repohár rendszer mellett idén először csak és kizárólag környezetbarát csomagolásokat használunk az éttermi kiszolgálásban. Ez az első lépés, de nem állunk le, partnerünkkel vizsgáljuk a helyi komposztálás lehetőségét is” – mondta Nászaly Gábor, a fesztivál főszervezője.
“A fenntarthatóság és a bulizás nem ellentétes fogalmak, fogyasztani lehet a környezeti értékek figyelembevételével is. Gombaszög Szlovákia legnagyobb magyar rendezvénye, fontos szemléletformáló erővel bír, ezért igen büszkék vagyunk, hogy a rendezvény partnerei lehetünk! A Greenstic Europe Magyarországon, Szlovákiában és Romániában is kiemelt figyelmet fordít a rendezvények fenntarthatóságára, kísérleti projektünk a használt étkészletek feldolgozására sikeresnek bizonyul. Reméljük, hogy jövőre már Gombaszögön is komposztálni fogjuk a hulladékot, megvalósítva így a körforgásos gazálkodást” – nyilatkozta Kozma Gergely, a Greenstic Europe szlovákiai vezetője.
– GNYT

Gombaszögi Nyári Tábor: új főszervező, fejlesztések és színes zenei programHagyj üzenetet